Le Val Dore 2007

Al tijden hadden we het plan eens samen naar Frankrijk te gaan. Na wat speuren op internet naar een leuk watertje, kwamen we uiteindelijk tot de keuze voor le Val Dore.
Een 3-tal kleine watertjes gelegen in Normandie waar voor een aantrekkelijke prijs leuke vis kan worden gevangen. We kozen er voor om in Augustus te boeken voor 5 nachten.

Na het volproppen van onze voiture en hiermee 6 uur lang de goede richting uit te zijn gereden, kwamen we aan bij Le Val Dore. Na het inchecken zijn we eerst eens gaan verkennen wat de mogelijkheden van onze stek waren. We hadden de keuze uit een mooie kant met overhangende struiken en links van ons een eiland met een prachtig talud.
We besloten 2 hengels op het eiland te leggen en de rest tegen de struiken. Het aas bestond uit boilies, zoete mais, pellets en tijgers. Afwachten……..
Na een ronde langs collega-vissers kwamen we tot de conclusie dat er toch wel erg slecht was gevangen de afgelopen dagen. Toch gingen we vol goede moet de eerste nacht in.
De volgende morgen stond alles nog precies zoals die avond er voor….geen piepje gehad.
Het duurde tot in de avond voordat we de eerste aanbeet kregen en een leuk spiegeltje kon worden geland. Gevangen op zoete mais. We kozen er nu voor om 3 van de totaal 6 hengels met zoete mais in te zetten. Bijna niemand viste op het water met zoete mais maar toch bleek dit een goede keus te zijn. Op de 2e en de 3e dag wisten we een aantal mooie vissen te vangen op slechts 1 of 2 korreltjes zoete mais. Vele andere vissen werden helaas gelost.


Het duurde tot in de avond voordat we de eerste aanbeet kregen en een
leuk spiegeltje kon worden geland.

Op de 4e dag veranderde het weer. Het windje draaide en stond nu niet meer op onze kan met de struiken. De aanbeten langs dit kantje namen dan ook snel in aantal af. Tot nu toe was het nog muisstil op het taludje tegen het eiland waar we toch stug met 2 hengels bleven doorvissen. We kozen hier voor grote vismeelpalletjes in combinatie met een sticky met fijngemalen pellets en visolie. Gewoon doorzetten. Vanaf dag eén zeiden we al tegen elkaar,daar komt nog wel een dikke vanaf. Zou de draaide wind ons helpen?

De volgende morgen een geweldige run op het eiland……ja hangen! De vis nam snel lijn en dook het talud af de diepte in. Dit kan nog wel eens een grote zijn dacht ik. Terwijl de lijn langs het talud schuurde probeerde ik wat lijn terug te winnen. Minuten lang was het lijn geven en nemen, als nu maar niet de lijn kapot schuurt op het talud. Erwin stond al een tijdje klaar met het schepnet alleen de vis had hier nog weinig zin in. Na 20 minuten kon ik dan eindelijk de vis definitief op het ondiepe krijgen en het duurde nog eens een kleine 10 minuten voor dat de spiegel dan eindelijk in het net belande. Wat een bak!


Wat een bak! 43 pond pure schoonheid!

Snel wegen en jawel maarliefst 43 pond. Een nieuw PR, mijn vistrip kon niet meer stuk! na een serie foto’s kon de big weer zwemmen. De engelse buren kwamen langs met champange, en het was enorm gezellig die morgen.


Hendry vis

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.