Let the games begin! (deel 2)

Deel 1 gemist? Lees dan snel het eerste deel van Edwin's Let the games begin! Lees hieronder hoe het verder gaat.

Inmiddels verkleumd zoek ik de luwte van de shelter weer op en zet de percolator weer op voor een bakje koffie. Bibberend drink ik mijn koffie op en kom tot de conclusie dat ik eigenlijk toch beter eerder mijn regenpak had kunnen aantrekken. Maar wie verwacht zoveel vis overdag met zo veel lijnen in het water. Na aandringen van Patricia toch maar de slaapzak even opzoeken om op te warmen en droge kleren aan te doen. Ergens gelukkig dat het nu wat stil lijkt te vallen want kan ik rustig opwarmen en kom ik tot de ontdekking dat ontbijten er ook bij in is geschoten vanmorgen. Inmiddels geeft buienradar ook aan dat er nog wat kleine buitjes vallen maar dat het overwegend droog gaat blijven. 


Het blijft vervolgens een tijdje stil op de telefoon en word het inderdaad droog. Het opa/kleinzoon koppel zaten op Stek 10 die wat achteraf lag en ik had ze nog niet gehoord en aangezien het nu toch droog was besloot ik eens bij hun te gaan kijken. Terwijl ik aankom lopen zie ik volop commotie op de stek en lijkt het wel ofdat ze een vis aan het fotografen zijn. Toen ik dichterbij kom zie ik Etienne met een flinke snoekbaars staan. Iets wat verbaasd hoor ik verhaal aan dat hij gewoon is gevangen op een bottom bait rig. Toch wel de bijzonderste bijvangst van de wedstrijd als je het mij vraagt. 

Etienne met een 83cm snoekbaars
Etienne met een 83cm snoekbaars
Foto: Edwin Stoffels

Niet veel later staat er weer “Kenny belt” op m'n gsm, en terwijl we de ene wegen loopt de andere hengel ook af. Bijna een dubbel run dus. Allebei geen grote maar inmiddels staan ze flink aan kop en hebben ze al kleine 60kg vis weten te vangen. Nog wat ouwehoerend bij hun op Stek 7 zie ik niet veel later dat Thierry die samen met Geert op stek 5 zit ook met een kromme hengel staan. Niet veel later glijd voor hem ook de eerste vis over de rand van het net. 

Thierry
Thierry
Foto: Edwin Stoffels

Inmiddels trekken de wolken open en laat de zon zich ook weer zien en kiezen de meeste er voor de benen nu eens te strekken nadat het overgrote deel van de dag in de bivy's was door gebracht. Terwijl ik genoot van de zon en een biertje belde Kim dat Armand er weer eentje op de kant had. De eerste vis met wat zonnestralen mocht op de foto.

Vervolgens zie ik Brandon vrij opgewonden de trap af stuiteren richting de stek van Armand en was me wel al duidelijk dat er iets was. Opgewonden vertelde hij dat in zijn afwezigheid zijn opa een mooie had gevangen en dat het de grootste van de wedstrijd was tot nu toe. Een mooie schub van 13.9 had de bollen van Etienne gevonden die net daarvoor van tactiek was veranderd. 

Een trotse kleinzoon met opa
Een trotse kleinzoon met opa
Foto: Edwin Stoffels

De rest van de avond verloopt rustig en volgens mij deed de lokale shoarmaboer (a.k.a. Pyra) goede zaken, want buiten onze bestelling zag ik hun autootje met regelmaat rijden en hadden de uitgedeelde folders zijn weg dus gevonden. Toch wel leuk dat ze het gewoon naar de kreek brengen. Tijdens een andere sessie op een ander water brachten ze het zelfs tot op de stek in het bos. Toekomstige sponsor.....? 

Zou er een goudpot staan aan het einde van de regenboog?
Zou er een goudpot staan aan het einde van de regenboog?
Foto: Edwin Stoffels

Door wat afzeggingen last minute was het wegen komende nacht onverwachts ook voor mij en besloot ik dus rond middernacht de slaapzak toch maar op te zoeken. Het voelde als minuten maar een kleine twee uur later belde Kenny of Jimmy weer, wie het was weet echt niet meer slaapdronken je telefoon opnemen ontgaan je details. Twee uur later herhaalde het tafereel zich en waren ze weer twee vissen rijker deze nacht. Nog geen uurtje later stond Geert aan mijn tent en melde dat de eerste, en achteraf enige, spiegel van de wedstrijd in zijn sling lag. Een mooie punt gave spiegel van 8.5 had Geert wakker gemaakt en maakte voor hem de wedstrijd al geslaagd. Inmiddels lagen ze op de derde plek met zeker nog zicht op de tweede plek als ze nog een visje zouden pakken. Met al een paar lossers de afgelopen dagen was dat zeker nog geen gelopen race. 

De enigste spiegel van de sessie
De enigste spiegel van de sessie
Foto: Edwin Stoffels

Na wederom een korte stint slapen van minder dan twee uurtjes word ik dit keer wakker van een van mijn beetverklikkers die het uitgilde. Ik kijk naar mijn schoenen en besef me dat die te lastig zijn om aan te doen en sprint op mijn sokken naar mijn stok. Terwijl ik mijn stok pak besef ik dat ik eigenlijk niet viste en dat ik daarom dus mijn bergschoenen in de tent had staan. Maar ja met de hengel in mijn handen begin ik de dril maar terwijl ik roep dat ze beet hebben. Een split-second voel ik de vis en daarna niks meer, schit los! Indraaiend zie ik het popup loodje nog zitten wat ik normaal een stuk boven de naked-chod plaats en vervolgens niks meer. Extra balend meld ik het nieuws want deze hengel zat nog in mijn foedraal na een sessie die zelfde week en had ik dus geknoopt. Deze vis had ze zeer waarschijnlijk naar minimaal plaats 4 gebracht.

Terwijl ik Patje help de naked-chod te monteren gaat mijn telefoon en hoor ik de stem die ik al zo veel gehoord heb dat weekend door de telefoon met de vraag “of ik effekes wil langs komen?” Niet veel later klokte ik een 9,4 schub en was de overwinning helemaal zeker gesteld en konden we al concluderen dat hun tactiek gecombineerd met de stek het beste was. Het prijzengeld konden ze ook goed gebruiken want die nacht had Jimmy zijn stok ook doormidden gebroken tijdens het ingooien. Nu moet ik ook zeggen dat ik buitenom wat youtube video's nog niemand zo ver had zien gooien en er dus ook een enorme hoeveelheid kracht op die stokken moet komen staan als ze ingooien. Knap is het wel en leverde dus ook net dat beetje extra wat ze dus dik de overwinning bracht. Opvallend is wel dat de eerste dag Kenny bijna alle vissen had en deze nacht Jimmy. 

Een van de vele vissen van Kenny en Jimmy
Een van de vele vissen van Kenny en Jimmy
Foto: Edwin Stoffels

Na een lekker gebakken eitje met spek en kaas klaar gemaakt door Erik als ontbijt en een paar bakken koffie wil ik iedereen nog langs lopen om ze uit te leggen waar de prijsuitreiking is en nog wat plaatjes te schieten om vervolgens Patricia te helpen opruimen. Niet veel later arriveert Patrick ook om te helpen het wedstrijdtraject weer op te ruimen. Iedereen maakt gebruik van het zonnetje om alles te drogen te legen zodat het materiaal weer droog opgeborgen kan worden. Net voortijd terwijl Niek en Arvid de handdoek in de ring hadden gegooid en we nog wat stonden te kletsen belde Kenny weer. Terwijl Patrick en ik de stek naderde zagen we Jimmy met nog een kromme stok staan en stond hij de 14de vis van hun sessie te drillen terwijl wij de vorige aan het wegen waren. De laatste vis was een 7,8 schub die op het laatste van dril toch nog behoorlijk vocht en Jimmy zelfs het volgende liet opzoeken om hem netjes te kunnen landen. Alle 5 laatste vissen van hun sessie waren voor Jimmy. Niet heel veel later konden we het eindsignaal laten klinken en werd een pilsje gedronken op hun overwinning. Linsey en Davy besloten niet naar de prijsuitreiking te komen en de tijd te gebruiken om de laatste boodschappen voor hun vistrip te gaan doen. Begrijpelijke en complimenten dat ze toch meededen. Helaas geblankt maar ik hoop dat ze het komende week goed maken. Na een kort gesprek en ze succes te wensen voor komende week kon de laatste wandeling naar Stek 2 van Erik en Patricia beginnen. Toen ik op de stek aankwam was alles al opgeruimd en moest ik alleen nog wat sjouw werk richting de auto verrichten.

Doordat alles al opgeruimd was kon ik thuis nog snel even douchen alvorens alles klaar te maken voor de prijsuitreiking in ons club lokaal. Na een kort overleg over de mooiste vis en twee koppels die niet kwamen naar de prijsuitreiking en een koppel wat het zonder afzegging had laten afweten konden we iedereen met een prijsje naar huis laten gaan. 

Terechte winnaars met 14 vissen
Terechte winnaars met 14 vissen
Foto: Edwin Stoffels

Na de prijsuitreiking bleven de meeste zitten om nog lekker wat na te kletsen en een biertje te drinken op een erg gezellig en geslaagd weekend. 

Nakletsen
Nakletsen
Foto: Edwin Stoffels

Ik was van te voren een beetje bang dat door de hoeveelheid lijnen de kreek zou “dicht slaan”, maar met een totaal van 23 karpers en iets meer dan 188kg vis vond ik het een erg geslaagde editie. Alle vissers enorm bedankt voor het leuke weekend en hopelijk tot de volgende editie!

Voor alle foto's kijk ook eens op de facebook pagina van GOAxel (https://www.facebook.com/GOA.Axel

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.