Marokko 2009

Piep, piep, piep. Geen beetmelders maar de wekker (02.30 uur) na de vrouwen en zonen een dikke kus te hebben gegeven, vertrekken we richting Marokko. Na een lange reis met overstap op Madrid en een zit van 4 uur komen we (21.00 uur ) aan in ons hotel, waar we op Marokkaanse stijl welkom worden geheten.

Na 1 biertje wint de slaap van de gezelligheid en gaan we in diepe rust. Zoals afgesproken vertrekken we om 08.00 uur richting Bin Al Quidane (Marokkanen doen alles rustig aan, dus werd 09.00 uur).


Aangekomen bij het meer spreken wij landgenoten. Deze Hagenezen hadden mooie vissen gevangen, maar moesten helaas door omstandigheden weg. Na een stek te hebben gekozen (overigens vrije keus) werden onze tenten opgezet.


De 1e nacht aan het meer is indrukwekkend. De sterrenhemel is zo mooi, dit is met geen pen te beschrijven. Helaas verliep de nacht karperloos. In de ochtend (zoals achteraf bleek elke ochtend) zie je veel, heel veel vissen springen. Helaas is het waar de vissen springen 18-25 meter diep, dus dan maar hopen op warm weer (i.v.m. paai). Het water was de eerste 2 dagen rond de 15 graden. Gelukkig is de zon van grote kracht en warmt het water zich snel op naar 18 graden. De vissen trekken dan ook richting het ondiepe water om zich één deze dagen te gaan voortplanten.

Wij voeren stroken van 10 naar 9 8 7 6 5 4 meter diep. Deze tactiek bleek de beste oplossing te zijn.

Na 4 dagen zonder vis te hebben gezeten was het de 5e ochtend raak. Het bleek tevens gelijk een van de mooiere vissen te zijn en wel een schubkarper van 43 pond, wat voor ons een recordvis betekende.


De rest van de dag bleef het rustig. Na weer de wekker op half 6 te hebben gezet meldde zich de volgende karper zich aan. Een schub van 24 pond was het resultaat en even later gilde de pieper het alweer uit wat een 22 pond spiegel opleverde.

De volgende ochtend was het gelijk al warm en de vis sprong op veel plaatsen tegelijk. Na de stekken voorzien te hebben van zo'n 50 kg mais konden we aan het eind van de dag het sommetje maken van 8 vissen, waaronder een spiegel van 35 pond en een volschub van 32 pond en schub van 42 pond.
Verder nog 3 dertigers die zeker ook de moeite waard waren voor een mooie fotosessie.

De volgende ochtend was het gelijk al raak om 6 uur en liep het zachtjes door tot 6 uur 's avonds wat het resultaat opleverde van 8 vissen en wederom 2 schubs van 34 en 39 pond. Die avond veranderde het weer volkomen en werd het zonnetje omgeruild in regen wat we nog niet gehad hadden. Het bleek tevens een omslag te zijn, want de aanbeten verschoven naar de nacht. Deze nacht levert 4 vissen op met wederom een schub van 34 pond. Overdag regent het nog steeds regelmatig door maar er komen steeds vissen op de mat.


De mooiste vis is een schub van 39 pond en een aantal twintigers. Het weer begint nu echt grillige vormen aan te nemen met harde windstoten en hele harde regen wat resulteert in een omgewaaide tent en hele hoge golven. Wederom worden de vissen deze keer in de nacht gevangen. Deze keer waren het er 5 met een fraaie 34 pond spiegel. Later op de dag meldde zich de 6e vis aan. We zochten deze avond al vroeg de slaapzak op, want de regen wist niet van ophouden. Toch moesten we weer volop aan de bak omdat de eerste vissen zich alweer aanmeldden.


Tot in de vroege morgen wisten we weer 4 vissen te vangen met als toetje een volschub van 28 pond. Alle hengels die productief waren geweest deze nacht bleven op de kant, omdat het niet verantwoord was om het water op te gaan door de zeer hoge golven. Dit advies was afgegeven door Mark, de man die dit alles via zijn organisatie mogelijk maakt. Er was onlangs iemand verdronken in het 3700 ha grootste meer Bin Al Quidane, waardoor voorzichtigheid geboden was. Dit was echter geen persoon die via deze organisatie aan het vissen was. 's Middags konden we de hengels weer uitvaren en om 4 uur lagen alle 6 hengels weer perfect in het water.  Om half 6 meldde zich de eerste vis zich weer aan. Het bleek een schub van 22 pond. We wisten nog 5 vissen te vangen en zochten na een ijskoude avond, en later bleek ook nacht, onze slaapzakken weer op. Om 3 uur konden we de slaapzak al weer uit voor een nieuwe serie vissen wat een topdag bleek te zijn. Dit was er een van 28 pond.


In de morgen bleek het voeren van 20 kg maìs per stek een goede keuze te zijn geweest. De eerste vis bleek er een van 38 pond en een uurtje later een vis van 48 pond en weer iets later een superschub die we niet konden wegen, omdat onze weegschaal maar tot 25 kg ging. Na het wegen met andermans weegschaal bleek de vis 52 pond te zijn. Verder op dag vingen we nog een serie vissen waaronder een two tone (twee kleur) van 30 pond. Dit waren tevens een van de laatste vissen, want het water kwam te hoog, waardoor de dam (stuw) werd opengezet.
 
We werden de volgende morgen wakker en tot onze verbazing stonden de banksticks 3 meter van het water af, wat betekende dat de vissen zich terug lieten zakken naar veiligere oorden.


We konden de laatste dag toch nog enkele vissen vangen waaronder een 30 pond spiegel.

Wat een afsluiting was van 13 dagen zonder enige tegenslag, wat eigenlijk niet normaal is.
Maar het tegendeel werd bewezen dat we met het overstappen toch nog het vliegtuig misten. Dit betekende een extra nachtje Madrid en we pas de zaterdagmiddag i.p.v. vrijdagavond terug kwamen.


www.moroccocarpfishing.com

Ondergetekenden,

Harm-Jan en Stein

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.