Memories

Eindelijk, het is voorjaar! De natuur ontwaakt en langzaam begint alles een beetje op gang te komen. Na een lange koude periode staat iedereen weer in de startblokken en zijn we tot op het bot gemotiveerd om los te gaan! Enthousiast worden alle spullen gereed gemaakt om op jacht te gaan en de gesmede plannen in de praktijk tot uitvoering te brengen. Het is dan wel voorjaar maar de lente kan nog best een lastige periode zijn om met regelmaat een vis te vangen. Na een hele zware periode zal deze start voor mij wat lastiger worden dan normaal, het verlies van een dierbare laat een nare nasmaak achter en de motivatie is momenteel ver te zoeken. Gelukkig komen er weer betere tijden en de temperaturen gaan de goede kant op. Na regen komt zonneschijn al duurt het deze keer wat langer voordat de zon er is.

Het is tijd om de haven weer eens uit te varen
Het is tijd om de haven weer eens uit te varen

2017: Het zwarte jaar dat ik nooit zal vergeten. Het allerbelangrijkste van alles werd gruwelijk uit ons leven getrokken. 2017 was ook het jaar dat vissen totaal niet belangrijk was. We hebben een behoorlijke heftige periode achter de rug en dat is me niet in de koude kleren gaan zitten. Na een dappere strijd van een jaar is mijn moeder helaas net voor de kerstdagen op veel te jonge leeftijd overleden, wat achterblijft zijn mooie en liefdevolle herinneringen. Door de hectiek en emoties komt het besef pas veel later en ik vind het nog steeds moeilijk om het een plekje te kunnen geven. In mijn hoofd is het net een wervelstorm en ik merk dat het zo niet langer kan, de knop moet om en ik moet mijn zinnen verzetten en ontspanning zoeken, al is dat een hele opgave...

Toch probeer ik mezelf bij elkaar te rapen en me weer te focussen op de dagelijkse dingen zoals mijn gezin, werk en uiteraard het vissen! Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk heb ik maar eens ‘’De Karperwereld‘’ uit de kast gepakt en ben ik gewoon begonnen met lezen om de waakvlam weer aan te wakkeren. Dit heeft me wel het zetje gegeven wat ik nodig had en ik begon weer meer zin te krijgen om met vissen bezig te zijn. Als eerste heb ik mezelf afgevraagd hoe ik het dit jaar eens zal aanpakken, als ik dat helder heb kan ik mijn plannen daar op voortborduren. De stekken die ik voor ogen heb die ken ik en ik heb daar al meerdere mooie vissen mogen vangen. Met het aas wil ik het toch wat anders doen en met verschillende soorten door elkaar vissen en voeren. Aangezien ik al met de Krill Shrimp Trassie boilie vis wil ik hier nog een zoete boilie bij doen om nog meer vis te bereiken. De keus is gevallen op de nieuwe Scopex CSL en om de kosten wat te drukken wil ik voeren met de speciaal aangeboden voerboilies aangemaakt met een paar handjes haakaas. Even terugkomend op de Scopex CSL, deze boilie is zeer goed uit de tests gekomen en is o.a. rijk aan vrije aminozuren, koolhydraten, vitamines mineralen en vetzuren. Door de toevoeging van Corn Steep Liquor in combinatie met alle andere toevoegingen blijkt deze boilie een ware instant killer te zijn! Aangezien ik altijd vrije tijd te kort heb vind ik het belangrijk dat alles perfect op elkaar is afgestemd en de momenten dat ik ga er ook een reële kans bestaat dat ik wat vang. Helaas loopt het niet altijd zoals ik wil!

Even heerlijk genieten op het water met een koud biertje
Even heerlijk genieten op het water met een koud biertje

Het plan is gesmeed en de materialen worden op orde gebracht. De boot is gereed voor actie en als het moment daar is gaan we vol gas. We hebben een aantal mooie dagen gehad maar de temperatuur schommelt in de nachten net boven het vriespunt. Het voeren beperkt zich dan ook tot een paar verspreidde handjes bollen per stek, later als de temperatuur omhoog gaat zal dit meer worden. De eerste sessie wordt gepland en de voorspellingen lijken goed. De gekozen stek die ik voor ogen heb heeft meerdere mogelijkheden qua visserij, ik kan diepe stekken bevissen maar ook ondiepe stekken en gezien de temperatuur en het aantal zonuren zet ik in op beide dieptes. Na drie dagen voorvoeren wordt al het materiaal in de boot geladen en is het tijd om gas te geven. Wat een heerlijk gevoel om de haven uit te varen richting de heilige jachtgronden. Na zo’n heftige periode is dit de ultieme ontspanning en deze stap had ik veel eerder moeten zetten, maar dat is achteraf. Het enige wat nu belangrijk is,:genieten, zinnen verzetten, ontspannen en hopen op een visje. Er staat een behoorlijke wind maar dat vind ik op zich niet erg, het is alleen wat lastiger om de boot vast te leggen.

Aangekomen op de stek wordt alles in gereedheid gebracht en kunnen de lijnen uitgevaren worden. Als alles op z’n plek ligt kan het wachten beginnen. Onder het genot van een koud biertje is het heerlijk ontspannen en mijn gedachten dwalen af naar wat er zich de afgelopen periode allemaal heeft afgespeeld. Beelden van vroeger en de laatste weken schieten door mijn hoofd en af en toe moet ik even een traantje wegpikken, zo in de rust besef ik pas echt wat er allemaal gebeurd is. Helaas eindigt deze sessie in een keiharde blank maar ik heb er toch een goed gevoel aan overgehouden, ook omdat ik zelf alles weer op een rijtje heb kunnen zetten. Die vissen komen wel maar ik ben al lang blij dat ik in ieder geval de drive om te vissen weer heb gevonden. De komende tijd zal ik proberen de draad op te pakken en alles weer wat positiever in te zien. Terugdenkend aan de vele mooie herinneringen geeft het me de kracht om door te knallen en hoop ik dat deze schatkamer binnenkort zijn juweeltjes weer prijs zal geven.

When someone you love becomes a memory, that memory becomes a treasure
When someone you love becomes a memory
That memory becomes a treasure…

Matthijs Fennema

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.