Mijn eerste 15 kg vis (deel 2)

Vorige week plaatste we het eerste deel van het tweeluik van Gerjan Berendijk, genaamd 'Mijn eerste 15 kg vis'. In dit verhaal vertelde hij ons hoe zijn seizoen (2012) verliep en hoe hij zijn eerste 15 kg vis wist te vangen. Vandaag gaan we verder met deel twee.


Na even te poseren voor de camera mag deze vis ook haar weg vervolgen in het water. 
Ik hoop dat dit zo doorgaat want ik heb nu al de tweede 30er binnen een maand. Dit had ik zelf echt niet gedacht dat zo hard zou gaan lopen. 
Wie weet vang ik er dit jaar nog wel een paar bij in de 30 ponds categorie. 
Ik heb het nu over de 30 ponders maar ik ben natuurlijk ook wel blij als ik een 20er mag vangen, elke vis is dan ook meer dan welkom in mijn net.

Met een voldaan gevoel ga ik weer naar huis zodat ik alles kan laten drogen en goed opbergen om straks weer er vol tegenaan te gaan.
 De tijd gaat verder en ik blijf er dan ook met regelmaat vissen. Helaas komen de vissen nu niet meer echt zo snel op de kant dan in het begin.
 Volgens mij is de stek een beetje te veel bevist en ik heb het gevoel dat hier ook door andere vissers is gevist. Dit is goed mogelijk aangezien ik niet elke dag aan het water ben. 
Ik kies er daarom voor om de komende weken de stek een beetje rust te geven. Ook zal ik niet meer voeren en alleen het zo af en toe instant proberen.Ik ga nu nog maar met één hengel naar de stek toe. Deze hengel gaat richting de sloot en de andere op een nieuwe stek. Deze moet ik uitlopen omdat gooien hier niet te doen is. 
Op een warme avond in juni is het dan weer raak. Rond een uur of 9 krijg ik een volle fluiter op de hengel die ik heb uitgelopen richting het sluisje.
 Na een goed gevecht en een laatste poging om te ontkomen schep ik de vis. 
Een mooi schubje van een pondje of 16 die na een aantal foto's weer mag zwemmen.


Alles staat op scherp

Nu het zomervakantie is ga ik er ook nog even tussenuit naar het zonnige Italië.
 Ik kan niet vissen maar dit is eigenlijk wel goed want nu komt de stek even helemaal tot rust. 
Ik hoop dat de stek in de tussentijd niet al te veel bevist wordt zodat ik bij thuiskomst er weer vol tegenaan kan gaan. 
Jammer genoeg mochten de hengels niet mee dus profiteerde ik maar van het weer en ging vaak zwemmen. 
Misschien zou ik daar wel een vis kunnen spotten. Helaas werd er geen vis gespot maar ik heb wel lekker kunnen zwemmen.

Een mooie bak water waar misschien wel hele mooie en dikke karpers hun rondjes zullen zwemmen.
 Wie weet dat we hier over 5 of 6 jaar eens terugkomen om daar achter de karpers aan te gaan.
 De vakantie in Italië zit er weer op dus weer terug naar Nederland. Eenmaal terug besluit ik nog een poging te wagen. 
De eerste keer op de stek is weer even wennen maar wel meteen bingo. Zo ving ik drie vissen binnen 3 uur tijd!


Drie binnen een uur tijd!


De eerste vis was een mooie spiegel die ik al eens had zien zwemmen maar nog nooit had gevangen. Eindelijk had ik hem! Na het maken van enkele foto's van deze mooie vis mocht ze weer zwemmen.
 Maar is even weer het magazine de Karper openslaan of er nog iets te lezen valt. 
Ik beland op een mooi artikel en terwijl ik die aan het lezen ben krijg ik een volle run.
Het is weer feest, ik ren naar de hengel en ik weet de vis net op tijd te blokken zodat die niet de obstakels kan bereiken.
Na een goede 10 minuten kan ik een mooie donkere schub landen, echt een hele mooie!

Ik vind dit zelf een hele mooie, niet om het gewicht maar vooral om de kleur.
 Donkere vissen met een mooie bouw, daar doe ik het graag voor, dat soort vissen wil wel vaker vangen.

Net voor het opruimen krijg ik nog een trage oploper, ik dacht eerst aan een brasem.
 Hier had ik dus echt even geen zin in maar dat was het gelukkig niet, na een goede 10 minuten kwam er langzaam een graskarper naar boven. 
Net voor de kant wist hij een obstakel te bereiken, ik liep een paar meter naar links en hij begon weer te zwemmen, kort daarna kon ik hem scheppen.


Een trage oploper

Ik kreeg de vis maar met moeite opgetild, na een paar pogingen is het me dan toch gelukt om de vis goed op de foto te zetten.
Wat een kracht zit er in zo'n vis. In het water deed hij niks maar op de kant wel, ik kreeg ook een paar flinke klappen en dat is geen pretje.

Gelukkig is het me alsnog gelukt om een goede foto te kunnen schieten. Na een paar leuke foto's heb ik even de vis gewogen. Ik wist namelijk dat het om de één van de zwaardere graskarpers zou gaan van dit water. 
Hij was enkele weken terug gevangen op 31 pond. Zou hij op hetzelfde gewicht zitten of misschien wel zwaarder? 
Mijn geluk kon niet op, de gras woog nu maar liefst 36 pond, mijn jaar kan niet meer stuk en het najaar moet zelfs nog komen!

Ik vis op dit water nog een paar sessies waarbij ik nog een mooie donkere schub vang.
 Het water word met de week kouder maar we blijven volhouden, ik krijg nog een volle fluiter op mijn hengel en een mooi kleine schubje van 25 pond wist ik nog te vangen.


Ik kan mijn geluk niet op!

De week erop volgt er nog een sessie, dit is tevens de laatste die ik dit jaar op dit water vis.
 Hopelijk kan ik dit jaar nog even mooi in stijl afsluiten. Het water is nu al echt goed bruin en aardig op temperatuur. 
Tegen het invallen van de ochtend weet ik een mooie schub van net 31 pond te vangen, als dat geen mooie afsluiter van dit jaar is dan weet ik het ook niet meer.

Ik zak de vis heel even want een maat van me zou vandaag ook gaan vissen.
 Ik smste hem of hij misschien iets eerder wilde komen zodat hij een paar foto's kon maken. 
Gelukkig vond hij dat geen probleem en met een goed half uur was hij er. Zo maken we wat mooie foto's van mijn afsluiter van het jaar 2012.


Wat een brute vis!

Na een paar foto's te hebben gemaakt zet ik deze mooie schub weer terug en kijk ik terug op een jaar om niet te vergeten. Alle puzzelstukjes vielen samen op de juiste plek, door op de juiste tijd en op de juiste stek te zijn wist ik dit jaar zo succesvol te zijn en ik zet deze manier van vissen dan ook zeker door.
 Ik wist maar liefst 5 vissen van boven de 30 pond te vangen met zelfs een uitschieter van 36 pond. Daarnaast wist ik ook nog een paar mooie 20ers te vangen.


Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.