Minder is Meer

In augustus hadden we beiden een weekendje over om te gaan vissen. De keuze voor de Karperhoeve was dan ook snel gemaakt. Lekker dicht bij huis, goede faciliteiten, een goede service en natuurlijk erg mooie vissen. Na een vlotte boeking konden we aan onze voorbereidingen beginnen. Omdat een van ons al een aantal keren gevist had bij de Karperhoeve konden we deze informatie natuurlijk goed gebruiken. 

Bij de lokale hengelsportzaak werden de benodigde spullen aangeschaft en na een avondje voorbespreken en een drankje kon de pret beginnen. Op donderdagavond werd de auto alvast (tot het dak) volgeladen om vrijdag in alle rust te kunnen vertrekken richting de Karperhoeve.

Alles op scherp
Alles op scherp
Foto: Barry Slijters

Om 12:00 kwamen we aan bij het water. Tijdens het kennismakingsgesprek met een lekker bakje koffie werden we van het regelement op de hoogte gebracht en werd ons verteld wat de vangsten waren van afgelopen week. Niet erg veel vis op de kant werd ons verteld, dat wilden we juist niet horen!

Om 12:30 kwamen we aan op onze stek (nummer 3). Eerst eens even het water observeren en kijken of we wat vissen konden spotten. Weinig tot geen beweging; geen extra informatie dus. Na het opzetten van onze bivvy’s en het uitpakken van de spullen konden we aan de slag. Wat voor ons erg fijn bleek was het uitblijven van een collega-visser op stek 4. Normaal gesproken (als deze stek wel geboekt zou zijn) zouden er 9 lijnen in het water liggen in deze hoek van het water. Dit wetende maakte het voor ons een stuk eenvoudiger. De keuze was dan ook snel gevallen op het bevissen van beide stekken met maximaal 5 lijnen in het water.  3 lijnen recht vooruit op de harde platen en 2 lijnen op stek 4 in de kom.

Spiegelkarper 15,4 kg
Spiegelkarper 15,4 kg
Foto: Barry Slijters

Als aas hadden we gekozen voor de 15 mm Coco Banana van Gulp. Elke hengel werd voorzien van een voorgesoakte bollie in combinatie met een Mainline popupje van 10 mm ofwel een snowman presentatie met haak maatje 6. Om bij te voeren mixten we 1,5 kilo bollies gecrushed met 1,5 kilo hennep en 0,5 kilo halve bollies samen met wat liquid.

Na het uitvaren van de lijnen, waarbij we de keuze hadden gemaakt om maar 1 hand mix per hengel bij te voeren, konden we eindelijk rustig gaan zitten en een lekker bakje koffie drinken. Lang hoefden we niet te wachten en om 15:00 uur liep de eerste hengel als een speer af. Het was de uiterst linkse hengel van stek 4. Na een korte dril konden we onze eerste vis verwelkomen; Barry met een spiegelkarper van 5 kilo.

Een goed begin van ons weekend. Omdat we van tevoren de keuze hadden gemaakt om, om en om te vissen had ik nu 5 hengels tot mijn beschikking. Nog voor het eten was ik aan de beurt. Om 17:15 uur liep de middelste hengel rustig af en mocht ik (Jasper) na een rustige dril een schubkarper van 13,5 kilo landen.

Na regen komt zonneschijn
Na regen komt zonneschijn
Foto: Barry Slijters

Snel de hengel terug op de stek en een lekker bordje eten maken. Binnen 5 uur al 2 vissen vangen, dat was eigenlijk al beter dan verwacht. Op wat kleine piepjes na bleef het een tijdje stil. Om 23:15 uur liep wederom de uiterst linkse hengel met een volle vaart af. Al snel kon Barry een 11 kilo spiegelkarper verwelkomen.De rest van de avond en nacht bleef het rustig.  Tijdens het ontbijt kwam Maarten even kijken hoe de eerste middag en avond was verlopen. 3 vissen; zeker geen slechte prestatie. Om 11:15 liep, na wat korte piepjes, wederom de uiterst linkse hengel af en bracht ons een mooie 10 kilo wegende schubkarper. 

Na elke vangst hetzelfde recept. Hengel terug met vers aas waarbij we maximaal 1 volle hand mix bijvoerden en niet meer. In de middag kregen we onverwacht bezoek van Bas van Klaveren. Na een gezellig praatje, een bakje koffie en een demonstatie van zijn drone (die bijna in het water belandde)  moest hij snel weer door naar zijn volgende afspraak.

Om 15:00 uur een korte aanbeet waarbij de swinger met moeite zijn weg omhoog kon vinden. Toch maar aanslaan en het resultaat bekijken. De dril stelde eigenlijk niet zo heel veel voor maar het resultaat mocht er zijn. Barry met een 16,5 kilo wegende reijenkarper.Na deze vis kon ons weekend eigenlijk al niet meer stuk. 5 vissen in amper 24 uur vissen. Na het maken van een aantal mooie foto’ s snel de hengel terug op onze inmiddels goed lopende stek.


Om 16:15 uur loopt dan ook wederom die uiterst linkse hengel af en mag ik een hele mooie spiegel scheppen van 15,4 kilo (genaamd Lompe, info van Timmy). Na een lekkere maal, dat gebracht werd op de stek, was het wachten op een volgende aanbeet. De spareribs zijn een echte aanrader!

Reijen 16,4 kg
Reijen 16,4 kg
Foto: Barry Slijters

Om 21:00 uur liep de inmiddels welbekende linkse hengel af. Barry met een puntgave spiegelkarper van 5 kilo. Om 23:00 uur lekker ons warme bedje in. Moe maar voldaan wachten op een volgende aanbeet, want die verwachting hadden we eigenlijk wel. Om 1:00 uur schrik ik wakker van een flinke plons 2 a 3 meter uit de kant precies voor onze stek. Niet lang daarna, om 02:45 uur, loopt een van onze middelste hengels af en levert mij een mooie 14,4 kilo wegende spiegelkarper op.

Tijdens het terugzetten van deze erg mooie spiegel loopt de een-na-linkse hengel af. Deze had het hele weekend nog geen vis opgeleverd, zelfs geen piepje, maar bezorgt Barry nu een mooie 6 kilo wegende spiegelkarper op.Na het maken van een aantal foto’s en het uitvaren van de 2 hengels kropen we snel terug in ons bedje. In de nacht was het nou niet bepaald erg warm.

Zondagochtend, de laatste dag van ons visweekend, stond voor de deur. Na een lekker kopje koffie en een heerlijk ontbijtje loopt om ongeveer 9:00 uur wederom de linkse hengel af.  Het resultaat: een 12,6 kilo wegende schubkarper.Na deze vis bleef het de rest van de dag stil. Maar dat was helemaal niet erg. De teller stond inmiddels op 10 vissen.

Om 16:00 uur waren alle spullen weer ingepakt en konden we de stek overdragen aan onze buren op stek 2. Zij hadden het gehele weekend nog niks gevangen en hoopten nog een visje mee te kunnen pikken. Na een bedankje aan het adres van Maarten en Timmy reden we moe maar voldaan naar huis.  Stek 4 bleek de afgelopen weken geen vis opgeleverd te hebben. Toch wel bizar dat wij  juist daar 7 vissen weten te vangen. De keuze om met minder hengels te vissen en minder te voeren bleek dan ook een goede zet. Soms is minder doen dan ook echt meer!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.