Onverwachtse tegenslag

Na een uitgekiende voorbereiding arriveerden we ooit aan een stuwmeertje in Frankrijk. Alle “ins and outs” zoals aaskeuze, stekmogelijkheden etc. waren doorgenomen om niets aan het toeval over te laten. We hadden daar eerder gevist en waren toen zeker niet de enige vissers. Nu kwamen we daar aan en hadden verrassend nota bene het gehele meer voor onszelf…lekker hoor. Na 2 dagen zonder beet hoorden we van een Fransman dat er een paar maanden eerder een vidange plaatsgevonden had waardoor we op een nagenoeg visloos water zaten.

Samen met m’n buurman trok ik ooit met Pasen een aantal dagen naar de Moselle alwaar we de zomer ervoor leuk gevangen hadden. Met wat mazzel zouden de omstandigheden nu nog wat beter zijn om een flinke vis te strikken. Dat waren ze echter niet want het stroomde overal als een bezetene en vissen was nagenoeg onmogelijk. Alle lijnen met zwaar lood en eveneens zwaar toplood pakten constant veel wier en stroomden binnen no time naar de kant. Na een paar “horror”dagen blanken kwam een Fransman ons vertellen dat er ook nog eens een noodweer in aankomst was. Het enige goede van die trip was dat we toen razendsnel besloten om in te pakken en alles net op tijd droog in de auto wisten te krijgen voordat de zondvloed losbarstte.

Mooi maar helaas nagenoeg visloos water

Nog vervelender dan de tegenslag uit de vorige anekdotes is het als bij de ene visser alles tegen zit en de andere visser gewoon vangt. Het volgende relaas is daar een goed voorbeeld van. Toen we eens voor het 2e jaar op rij dezelfde stek op een stuwmeer in Frankrijk gingen bevissen, besloten mijn compagnon en ik nu precies andersom te gaan zitten dan het jaar ervoor en dat pakte qua vangstverhouding heel ongelukkig uit. In dat 1e jaar ving hij op links wel iets meer vissen maar wist ik op rechts 2 knappe 30ers te verschalken. Afijn, ik pakte op links in dat 2e jaar regelmatig een vis maar op rechts bleef het bij hem angstvallig stil.

De mooie vissen kwamen in het eerste jaar vanaf rechts

Van het run om run vissen, wat ik al snel aangeboden had, wilde mijn metgezel absoluut niets weten want een beer op andermans hengel vangen gaf hem geen kick. De diehard wilde beslist ook al niet wisselen van stek want je zou maar net zien dat juist dan de dikke 30ers, net zoals het jaar ervoor, weer van rechts zouden komen. Pfff… dus doorgaan op dezelfde manier dan maar. Ondanks mijn vangsten vond ik het na een paar dagen niet echt leuk meer want er is niets zo vervelend als dat de ene persoon vangt en de andere niet.

Dit schubje was goed voor 25 euro

Ik gooide er een weddenschap tegenaan.Ik claimde de rechtse stek en als ik net als m'n maat daar de komende nacht zou blanken dan zou hij 25 euro van mij krijgen. Als ik echter rechts een karper zou vangen dan zou me dit 25 euro opleveren. Gelukkig stemde hij met dollartekens in zijn ogen nu wel toe. Op dit stuwmeer was er na 6.00 uur s'morgens alle voorgaande nachten geen beet meer geweest. De karper verdween als het licht geworden was weer onder de kant vandaan naar het midden van het meer. Die betreffende nacht kreeg hij op links geheel in stijl van de wet van behoud van ellende eerst een losschieter maar kwam er daarna voor hem eindelijk alsnog een karper op de kant. Om 6.00 uur had ik nog niets gezien dus ik wilde de portemonnee al trekken. Totdat om 6.15 uur 1 van m'n beetverklikkers het onverwachts alsnog uitkrijste. Een piepklein schubkarpertje (een pond of 3) kwam vervolgens op de kant. Mijn eerste reactie was; mag ik even vangen? Mooi dat het beestje me nog 25 euro opleverde.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.