Pril geluk

Het is 04.00 uur in de nacht als ik mij in de keuken begeef en babymelkpoeder toevoeg aan een flesje warm water. Half slapend loop ik naar het wiegje waar mijn 8 weken oude dochter geduldig ligt te wachten tot papa met de voeding komt. In gedachte ben ik al bezig met het verdelen van mijn lijnen en of ik de juiste stek keuzes heb gemaakt. Ik beeld me in welke vis ik na langdurige observaties vooraf deze keer in mijn handen ga mogen houden. Terug in de realiteit zie ik dat mijn dochter haar fles op heeft en na een paar boertjes kan ze terug naar bed en ik kan mijn eerste ochtend sessie van het jaar gaan beginnen. De combinatie van werk, zorg voor de kinderen en het geen tijd kunnen vinden om te vissen knaagt aan mij. In mijn hoofd spookt al langere tijd een uit de kluiten gewassen nieuwbouwplas nog geen drie kilometer vanaf mijn voordeur. Mijn gevoel zegt dat ik er gewoon op uit moet en deze vroege ochtend is het dan zo ver.

De afgelopen weken heb ik mij veelal bezig gehouden met het observeren van dit voor mij nieuwe water. In theorie wist ik ongeveer wel wat hier moet zwemmen, maar het blijkt in de praktijk nog veel mooier dan dat. Zo meen ik drie vissen te tellen die de wijzer van de  weegschaal tot of net over de vijftien kilo zullen laten wijzen en meerdere vissen die zeker boven de tien kilo zullen wegen. Een onmisbaar hulpmiddel is toch wel mijn polaroid bril als ik mijn blik werp op een schubkarper die de vormen heeft van een super dikke unit! Op mijn gemak strooi ik mijn boilies in de rondte en laat het voer de komende dagen zijn werk doen in een ondiepe hoek die, als de zon er op staat ontzettend veel vis aan zal trekken.

De pop-ups

Rond 05.00 uur slaat mijn hart in mijn keel als ik op mijn stek ben aangekomen. Een man vond het nodig zijn hond los te laten lopen die fel tegen mij uitvalt en daarmee veel onrust op de stek veroorzaakt. De man maant zijn hond tot kalmte en verontschuldigt zich met 'dit doet ie anders nooit'. Snel schakel ik weer over in mijn vissers-stand en aanschouw in de ondiepe kom genoeg activiteit die duidt op aanwezigheid van karper. Razend snel beaas ik beiden hengels met een opvallende wafter op een german rig presentatie zonder al te veel poespas er op. Dit in combinatie met een vast loodclip systeem, 70 grams loodje en loodvrije leader van zo'n meter lang. Mijn 'wafter german rig' presentatie heeft mij sinds zijn introductie altijd vis opgeleverd, vissen die steevast diep gehaakt zijn.

Mijn wafter german rig heeft mij altijd vis opgeleverd
Mijn 'wafter german rig' presentatie heeft mij sinds zijn introductie altijd vis opgeleverd

Als de lijnen liggen kom ik even op adem en pak de nodige rust. Het jaar 2018 staat voor mij en mijn vrouw in het teken van ons tweede kindje en sinds de geboorte merken wij hoe druk het is om voor twee kleine kinderen te zorgen. Naast een fulltime baan ben ik graag een aanwezige familieman en probeer ik ook nog tijd te steken in mijn visserij. Sociale media’s als facebook en instagram wakkeren dit vuurtje extra aan en lijkt het soms alsof die gasten nooit werken en altijd maar aan de waterkant te vinden zijn… Maar goed, we dwalen af ; ik heb nog precies een uurtje voor ik had beloofd thuis te zijn. De hengels hebben nog altijd geen teken van leven gegeven en ik ben bang dat ik deze sessie visloos af ga sluiten. Ik besluit de knoop door te hakken en actief op zoek te gaan naar de vis, want als de vis er niet zit zul je ze ook niet vangen…

Vis!

Inpakken en wegwezen

Gelukkig ben ik zeer compact te werk gegaan en binnen tien minuten ben ik verhuisd naar de andere kant van het water. Een aantal vissen verraden zichzelf door in de oppervlakte tegen een rietkraag te genieten van het warme zonnetje. Snel schuif ik twee gebroken boilies aan een stukje pva-tape en drop mijn rig subtiel twee meter van het groepje vissen af. Ik voel de spanning oplopen tot een hoogtepunt als ik na een kwartier een snoeiharde run krijg en ik mijn eerste vis van het jaar sta te drillen. Deze vangst geeft zoveel voldoening en geeft mij vertrouwen voor het nieuwe seizoen wat voor de deur staat. Plannen voor een volgende sessie zijn gesmeed en eind mei ga ik voor mijn eerste nachtjes van het jaar. Zin in!

Deze vangst geeft zoveel voldoening!
Deze vangst geeft zoveel voldoening!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.