Riviergeweld

Het is alweer ruim twee maanden geleden dat ik fanatiek op de rivier viste. Zo’n beetje alles lukte en ik was razend enthousiast. Elke sessie leerde ik dingen bij en uiteindelijk ontaarde zich dat in een totale climax. Er kwamen geweldig mooie vissen uit en mijn geluk kon niet op.

Helaas zoals jullie hebben gelezen bestaan er ook minder sportieve ‘vissers’. Ik werd op een stek compleet in the midle of now where bedreigd. Zelfs zo erg dat ik voor mijn eigen veiligheid moest kiezen. Mijn visserij en fanatisme kreeg daardoor een enorme dreun te verwerken. Dit resulteerde in weken lang gekwakkel en gedoe. Hierdoor wist ik totaal niet waar ik verder moest gaan, en of ik überhaupt op de rivier mijn ding wou blijven doen. De moed en het plezier was me nog dieper dan mijn schoenen weg gezakt.

Toch na een redelijke sessie in Frankrijk die mij een goede duw de juiste richting in gaf, besloot ik toch maar weer te gaan zoeken naar een nieuwe stek waar zich uiteindelijk nieuwe kansen aan zouden doen. Gelukkig kan ik vertellen dat het me gelukt is. Het vervolg van mijn verhalenreeks Riviergeweld is een feit. Ik heb er weer een beetje zin in en wil de lezers weer wat moois laten zien!

 

Stek 1

Op dinsdag avond 3 juni is het weer zover. Ik heb een nachtje de tijd om te vissen en besluit naar de rivier te gaan. De laatste paar weken heb ik aardig geïnvesteerd in het zoeken naar nieuwe stekken en stek nummer 1 wil ik vanavond de eerste kans gunnen. Het is een lange zandbank in een binnenbocht met een mooi gestaag aflopend talud naar de vaargeul toe. Mocht stek nummer 1 het na een paar nachten niet doen. Om wat voor reden dan ook, dan heb ik in elk geval nog een back up… namelijk stek nummer 2.

Extra voorbereidingen in deze situatie leken mij nog geen heel slecht idee. Dus gelukkig kan ik altijd nog uitwijken. Wanneer ik aankom op stek 1 ziet het er allemaal goed uit. De stroming lijkt rustig te zijn en het water staat op normaal niveau. Ik bouw mijn kampje op en vaar de hengels uit. Even later als er een schip langs komt krijg ik drie ‘runs’ tegelijk. Het schip trekt 170 gram lood van de bodem en de lijnen stromen alle kanten op. Balen! Kan ik alles weer opnieuw gaan doen. Als ik vervolgens een tijdje later alle hengels weer opnieuw heb uitgevaren gebeurd exact hetzelfde nog een keer, alleen dan zonder boot. De stroming neemt het lood mee aan de wandel en vissen blijkt haast onmogelijk op deze stek. ik besluit vervolgens mijn spullen maar in te pakken en te verkassen naar stek nummer 2. Een domper! Maar goed… ik zal toch iets moeten als ik nog wil vissen vannacht.

Nieuwe stek, nieuwe kansen
 

Stek 2

Na een autoritje van ongeveer 15 minuten arriveer ik op stek nummer 2. Ik gooi alles maar weer uit de auto en begin voor de tweede keer met alles op te bouwen. Inmiddels heb ik mezelf aardig in het zweet gewerkt en ben ik het aardig zat geworden om constant bezig te zijn met de boel op en af breken. Ook op deze stek lijkt het water rustig te stromen en beaas ik opnieuw mijn rigs.

Gelukkig na het uitvaren van de hengels blijft hier alles wel netjes liggen en geeft het al iets meer vertrouwen. Af en toe komt er een groot schip langs en gelukkig begint zelfs dan mijn lood niet te schuiven. Als uiteindelijk alles klaar is kan ik beginnen met eten te maken. Inmiddels is het al bijna half elf in de avond en begint de tijd aardig te dringen. Mijn lichaam vraagt duidelijk om voedsel. Na het eten van een gezond maaltje besluit ik om nog even een bakje koffie te drinken voordat ik ga slapen. Ondertussen blijft het op de hengels rustig en gebeurt er vrijwel niets.

Wederom nieuwe kansen. Hopelijk lukt het hier wel ...

Er is over het hele stuk geen springende witvis of iets te bekennen en ook ’s nachts is er totaal geen actie te bespeuren. Ik vrees ik dat ik verkeerd ben gaan zitten. Meestal wanneer ik op een nieuwe stek aanbeland wordt er ook wel witvis gevangen. Zelfs dit blijft uit. Als ik ’s morgens wakker word heeft een boer inmiddels gezien dat ik op zijn land zit te vissen en komt me verzoeken om van zijn land af te gaan. Ook deze stek zal dus verder geen succes worden. Teleurgesteld pak ik mijn spullen in en rij ik vervolgens naar huis. Ik moet maar weer op zoek naar iets nieuws. Wat dat gaat worden? Geen idee! Dat zal de komende weken blijken uit observaties en dagen van moeite steken in het zoeken naar nieuwe visgronden.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.