Riviergeweld deel 3

Na de laatste rivier sessie van het najaar baalde ik ontzettend. Moeder natuur besloot om het roer om te gooien. het weerbeeld veranderde helaas van rustig en mooi naar onrustig en koud. Dit zinde mij totaal niet en ik baalde dan ook flink dat ik mijn fanatieke activiteiten op de rivier moest stoppen. Het duurde dan ook niet lang of er was geen groen meer te bekennen in de natuur, behalve dan mijn eigen tent. Het maakte mij er als fanatieke visser niet vrolijker op.
 


Toch ondanks alles besloot ik dan toch maar de rivier even te laten voor wat het is. Ik besloot mezelf maar eens bezig te gaan houden met andere belangrijke taken van een karpervisser. Alle spullen zorgvuldig uitzoeken, schoon maken en klaar maken voor het voorjaar. Ook het aanschaffen van nieuwe materialen was één van die taken. Het voorjaar mag wat mij betreft weer komen!
 


‘Twijfelwinter’

Koning winter heeft de laatste maanden nou niet echt van zich laten horen. Dat zint mij enorm! Geen ijs, geen sneeuw, geen gladde wegen en geen ellende. Heerlijk! Het lijkt wel of de winter echt in een twijfelfase zit. Het is totaal niet koud geweest voor de begrippen en de natuur lijkt te zeggen dat het voorjaar wordt. In de woonwijken komen de bloemetjes alweer de grond uit, watervogels vertonen alweer paaigedrag en het zonnetje voelt bijzonder warm aan. Genoeg factoren om de innerlijke mens weer een stuk vrolijker te laten voelen. Mijn vissersbloed stroomt daarom ook weer harder dan het ooit gedaan heeft. De drang om weer nachten lang naar de rivier te gaan komt weer helemaal terug. Er is elke dag van alles te zien en vervolgens van te leren. De onvoorspelbaar harde runs en de verassingen maken het voor mij zo mooi. De rivier is mijn ding, en wat mij als karpervisser gelukkig maakt.
 


Begin seizoen 2014

Inmiddels ik dit aan het schrijven ben loopt het al tegen het einde van februari. de vogeltjes fluiten alweer ’s ochtends, de bloemetjes komen in de woonwijken overal alweer omhoog en de dagen worden alweer langer. Een gevoel en aangezicht waar ongetwijfeld een hoop mensen net als ik zich een stuk beter door gaan voelen!
 


De ontbetaalbaar mooie momenten van een vroege zonsopkomst in het voorjaar


Ik besluit dan ook maar om mijn spullen voor 100% in gereedheid te gaan brengen en het er weer op te gaan wagen. Mijn vermoedens zeggen dat het geen winter meer gaat worden en het de komende weken alleen maar weer beter wordt. En het mooiste is nog. Ik heb niks te verliezen, dus van alles wat ik mee maak is te leren. Alles wat ik leer kan ik in de toekomst weer goed gebruiken. 

 


De eerste twee nachter

Op een zonnige woensdag middag zit ik achter mijn pc. ik besef maar al te goed dat het mooie weer mij naar buiten probeert te trekken. Na een tijdje twijfelen kom ik er dan toch niet meer onderuit en besluit ik op pad te gaan. Bijna kan ik gaan vissen. Het enige dat er nog tussen zit is een tas met boodschappen en wat nieuw bestek voor in de kooktas. Ik besluit het maar eens te gaan halen in het winkelcentrum in de buurt. Aangezien er afgelopen seizoen veel kookgerei was gesneuveld door alle trips dient het weer netjes aangevuld te worden. Zo kan ik met een volle georganiseerde tas weer gerust mijn eten klaar maken aan het water.
 


Een goed ontbijtje aan het water is zeer belangrijk!


Het is zaterdag ochtend vroeg 07:00 uur als ik uit de nachtdienst kom rollen. Er zijn weer aardig wat vrachtwagens voorzien van hun lading en de teamleider lijkt tevreden. Zelf ben ik ook tevreden… de centen zijn immers weer verdient en ik kan gaan uitkijken naar de eerste twee nachten op de rivier van 2014. Ik besluit eerst maar even een paar uurtjes te gaan slapen en rond het middag uur naar het water te vertrekken. De wetenschap dat alle spullen georganiseerd zijn en het moment daar is geeft me weer zin. Veel zin! Snel ben ik dan ook in het dromenland der grote karpers...
 


De weg naar de stek

Wanneer ik een paar uur later ontwaak gieren de zenuwen door mijn lijf. Snel stap ik onder de douche, trek ik even later mijn viskloffie aan en haast ik mij naar beneden. Daar staan al mijn spullen klaar om ingepakt te worden. Zo snel als ik kan laad ik de auto vol en start ik mijn reis naar het water. Onderweg komen er een paar van mijn favoriete nummers op de radio. Het geeft me een opperbeste stemming en ik krijg dan ook steeds meer zin om alles zo snel mogelijk op de trolley te gooien en richting de stek te lopen.
 


Let’s go!


Eenmaal daar aangekomen ben ik erg blij dat het mooi weer is en weet ik dat ik alle tijd krijg om rustig alles op te bouwen. Na ruim anderhalf uur van lopen, bouwen, uitvaren en voeren ben ik dan eindelijk klaar. Alles staat zoals het staan moet en ik kijk tevreden vanuit mijn bivvy over de rivier.
 


De sessie

Als dan eindelijk alles klaar is kan ik beginnen met uitrusten. Alle energie die ik er aan had geslapen in die paar uurtjes, is er ook zowat weer af met lopen en opbouwen. Gelukkig kan ik mij voeden met een bakje koffie die zeer goed is en mij helpt aan een goed humeur en begin van de sessie. De rigs liggen ondertussen op hun plek en ik vraag mij enorm af wat er komen gaat. het is altijd weer een verassing wanneer er een run komt en wat er dan aan hangt. Het mysterieuze van de rivier is wat het voor mij zo mooi maakt!
 


Een goed begin met een bakje koffie! 

 


Einde sessie

Hoe graag ik ook zou vertellen hier dat ik wat gevangen had… blijft het dit keer helaas bij een enkele brasem. Er was weinig teken van leven te bekennen en zijn er misschien wel helemaal geen karpers in de buurt geweest? Wie het weet mag het zeggen. In ieder geval heb ik wel enorm genoten van het mooie weer, het stromende water, de grote schepen, de fluitende vogeltjes en de rust die ik altijd beleef wanneer ik mijn nachtjes vis.
 


Het blijft prachtig om naar te kijken


Wat ik ook zeer zeker weet is dat ik nooit opgeef en de komende tijd lekker fanatiek door vis. In de volgende sessies kan ik maar zo weer eens meer geluk hebben en met een heel ander verhaal komen! dat gaan jullie allemaal lezen in ‘Riviergeweld’ nummer 4.

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.