Riviergeweld deel 6

In Riviergeweld nummer 5 hebben jullie kunnen lezen dat het op de rivier steeds beter gaat. De allereerste sessie van twee nachten was een genadeloze blank. Vervolgens de tweede sessie wist ik één vis te vangen en de derde sessie gunde de rivier mij zelfs twee vissen. ik stond er best een beetje van te kijken en tegelijkertijd gaf het natuurlijk super veel motivatie om verder te gaan. Nieuwe sessies en nog meer kansen. De vierde sessie bracht mij iets heel speciaals. Wat dat is… dat doet één van de titels in dit stuk eigenlijk al verklappen. De openingsfoto van dit stuk waar ik compleet afgemat op afgebeeld sta zegt ook al genoeg over het verhaal dat hieronder staat. Wederom veel leesplezier gewenst!
 


Een topsessie

Zoals ik al beschreef in het vorige deel moest ik mijn sessie helaas staken vanwege een nachtje werken. Nu moet ik helemaal niet zeuren, want het is een totaal unieke situatie waar ik in zit en wat voor veel mensen niet aan de orde is. Eigenlijk werd deze nacht met alle plezier gewerkt en zaten de vrachtwagens bijzonder snel vol. De adrenaline gierde aan alle kanten door mijn lijf. Omdat ik de nacht ervoor erg weinig slaap had gehad en daardoor eigenlijk veel te lang wakker was verbaasde mij het nog enorm dat ik zoveel energie over had. Achteraf helemaal niet zo gek gezien wat ik heb meegemaakt! Als om 07:00 uur in de vroege ochtend dan eindelijk mijn nachtdienst voorbij is ben ik opgelucht. Ondanks de weinige rust is gelukkig de nachtdienst goed verlopen en heb ik geen fouten gemaakt. Het is tijd om uit te klokken en naar huis te gaan. Wanneer ik thuis aankom drink ik even rustig een bakje koffie. In mijn ooghoeken zie ik de berg met spullen liggen die zo dadelijk weer mee gaan. Immers ben ik zo fanatiek dat eerst slapen uit den boze is. Ik slaap aan het water wel!
 

Met de release van de vorige vis nog vers in het geheugen sluit ik mijn ogen voor de nacht


Een krap uurtje later liggen mijn spullen weer in de auto en ben ik klaar om alweer te vertrekken. Onderweg naar het water heb ik zelfs een beetje moeite om wakker te blijven en gooi ik er maar even een stevig muziekje tegenaan! Eerst even snel naar de supermarkt en dan door naar het water. Als ik bij de supermarkt aankom zijn de deuren nog gesloten. De openingstijd is bijna aangebroken en er staan al wat ongeduldige mensen te wachten voor de deuren. Ondertussen val ik bijna in slaap van het wachten en moet ik mijn hoofd een paar keer flink schudden om wakker te blijven. De weinige nachtrust die ik gehad heb begint me op te breken… en als ik even later bij de kassa kom kijkt de caissière ook enorm verbaasd naar mijn vermoeide uitstraling. Mijn ogen zo rood als tomaten en mijn haar alsof er een bom is ontploft. Maar goed… het is voor een goed doel zullen we dan maar zeggen!

Vervolgens snel naar het water toe. Daar aangekomen kan ik mijn spullen opzetten en lekker gaan slapen. Ik slaap de hele middag compleet door en voordat ik het weet is het al tegen de avond als ik eventjes wakker word. Qua actie is het de hele dag rustig gebleven en vraag ik me af wat er komen gaat. ik zet nog maar eventjes een bakje koffie en besluit vervolgens met een verwarmd lichaam te gaan slapen. Ondertussen ben ik zeer benieuwd wat de nacht gaat brengen en vertrek ik naar het land der mega karpers.

 


De nacht valt

Als ik al een aardig tijdje lig te slapen word ik wakker gemaakt door de ontvanger van mijn delkims. De paar beetmeldingen die worden doorgegeven zijn het gevolg van een passerend schip. Ik kijk eventjes naar buiten of alles goed gaat en al snel val ik weer in slaap. Gelukkig veroorzaakte het schip niet zoveel zuiging dat ik alles opnieuw in moest gooien. Een paar minuten later als ik bijna lig te slapen word ik gedwongen van mijn stretcher te komen. De hengel staat te stuiteren op de rodpod en er komt zowat rook van de molenslip.  Een keiharde run vanuit het niets. Totaal geen enkel piepje waarschuwing of iets dat er op leek dat er een run zou komen. De delkim krijst het uit en uit alle macht trek ik snel mijn lieslaarzen aan. Ik spring het water in en gris de hengel van de rodpod af. Als ik contact maak met de vis zit deze al lang en breed in de volle stroming. Ik heb het eerste aantal meters niets te vertellen en de vis blijft maar lijn nemen. Als ik na een tijdje dan toch zijn kop kan keren gaat het aardig snel. De vis laat zich makkelijk mee slepen en ligt vervolgens al snel in mijn landingsnet. Ik kan weer opgelucht adem halen.
 


Wederom een prachtig wild schubje van de rivier
 

Bonus vis

Wanneer ik de schub heb weg gelegd in de bewaarzak beaas ik opnieuw mijn rig. Vervolgens als ik alles weer klaar heb leg ik de hengel weer terug op zijn plek. Net op het moment dat ik met mijn lieslaarzen door het water loopt passeert er een groot schip. Ik moet nog aardig oppassen dat ik door de zuiging niet om val maar gelukkig gaat alles goed. Met erg veel vertrouwen stap ik mijn slaapzak weer in en probeer ik weer rustig de slaap te vatten. Als ik net weer een paar uurtjes lig te slapen word ik wederom gewekt door een krijsende delkim. Ik schiet de lieslaarzen in, gris het schepnet mee en ren naar de rodpod toe. De vis is al lang en breed op de stroming maar laat zich snel zijn kop keren. Heel even denk ik dat ik de vis kwijt ben als de spanning ineens helemaal weg valt en ik het zaakje snel binnen kan draaien. Vlak voor de kant word ik nog even verast door een enorme beuk op de hengel en een gierende slip. De vis had zich even laten mee slepen en vloog er vlak voor het schepnet toch weer vandoor. Een paar seconden later heeft de vis toch verloren. Hij geeft zich vrij makkelijk over en wederom is het geen grote vis. Toch wel weer een hele mooie rivierschub.
 


Wederom geen grote vis, alhoewel de voldoening wel enorm is!
 

De run van mijn onverwachte PR

nadat ik ook de tweede vis weer terug heb gezet kan ik weer gaan slapen. De hengel ligt weer op scherp en er volgt weer een nieuwe kans. Omdat ik totaal niet slapen kan door alles wat me overkomt besluit ik om maar eventjes wakker te blijven. Een bakje koffie kan mij aardig overeind helpen en ik besluit maar even het gaspotje aan te steken. Als ik de koffie net goed en wel mijn mok in laat stromen schrik ik me een ongeluk. De hengel die ik net weer heb ingelegd gaat er als de brandweer vandoor. De hengel staat krom in de snag ears en ik moet flink opschieten om de hengel nog op tijd te kunnen pakken. Ik plons het water in en met een compleet nat gekletst pak kom ik bij de rodpod aan. Als ik de hengel van de rodpod gris en contact maak merk ik meteen dat het om een goede vis gaat. met logge runs en staartslagen zwemt de vis met volle kracht bij me weg. Ik sta te trillen op mijn benen en de vis blijft ondertussen maar kracht zetten. het kost me alle moeite de vis dichterbij te krijgen. Meter voor meter win ik lijn op de molen en komt de reus steeds iets dichter binnen bereik van mijn landingsnet. Als dan de vis eindelijk dicht onder de top aan de oppervlakte verschijnt kan ik het even amper geloven. Een mastodont van een spiegel toont zich aan het oppervlak en ligt vlak voor het net. Als ik dan eindelijk de vis mijn net in weet te sturen ben ik opgelucht. Enorm opgelucht! Ik weet het zeker… dit is hem… mijn nieuwe PR!
 


De vis meet 104 hele centimeters en is 18,2 kilo. Wat een reus!


Als ik even op mijn stretcher ga zitten om uit te rusten bekruipt mij een gevoel van rust. Weer een doel bereikt. Weer een punt minder waar ik mij zorgen om hoef te maken. Geweldig! Helaas is het ook alweer tijd om mijn spullen te pakken en huiswaarts te keren. Er moet immers weer gewerkt worden. Maar goed… met een paar mooie vissen op zak natuurlijk helemaal niet erg!

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.