Sessie met Erwin

Donderdagmiddag 8 december, de auto is gevuld met het benodigde materiaal voor een nachtje vissen. Meestal breng ik mijn nachtjes aan de waterkant alleen door en vis ik op eigen gekozen wateren. Ditmaal ben ik echter uitgenodigd door Erwin, de kleine grote baas achter CarpFeeling, om een nachtje op een van zijn wateren te vissen.

Na een uurtje rijden arriveer ik bij het verkregen adres en gaat de deur al voor me open. Ik maak kennis met de vriendin van Erwin, die later verdraaid handig blijkt te zijn bij het vertalen van enkele woorden die vraagtekens bij me oproepen. Iemand bekend met het woord “woeperen”?


Beide hengels op een aangevoerde stek

Na een bakje koffie gaan we richting het water. Op de weg er naar toe alleen nog even stoppen bij de supermarkt. Ondanks mijn eigen boodschappen staat Erwin er op dat hij vanavond voor het eten zorgt. Een paar lekkere stukken vlees en aardappels zullen als diner worden opgediend en ook voor het ontbijt wordt gezorgd. Niet verkeerd!

Het water ligt midden in een woonwijk en is niet al te groot. Ik heb vooraf echter al aangegeven dat de locatie me niet erg uitmaakt en dat de gezelligheid en kans op een mooie vis voorop staat. Met die gedachtegang heeft Erwin voor dit water gekozen en een aantal stekken voorzien van een kleine hoeveelheid boilies. Zo kunnen we beide met twee hengels op een aangevoerde stek vissen. Het woepert hard en de wind giert over het water.

We nemen rustig de tijd om de spullen in gereedheid te brengen en daarna worden de rigs met de voerboot naar de stekken gebracht. Volgens mijn gids is er weinig risico op vastzwemmers en ik besluit de lijnen daarom wat slap te leggen. Mijn rigs liggen nauwelijks twintig minuten in positie als de rechter hanger opeens tegen de hengel klapt. Ik sla aan maar voel direct dat de vis vast is gezwommen.

Uiteraard baal ik als een stekker, want een aanbeet met deze (water)temperaturen kan als bonus gezien worden. Na diverse pogingen te hebben ondernomen om de vis te bevrijden zit er niets anders op dan de druk op te voeren. Ik loop een paar meter naar achteren met maximale druk op de lijn als er plots beweging in de lijn komt. Een dood gewicht laat zich langzaam naar de kant trekken. De lijn zeilt naar links en wijzigt rustig koers naar rechts. Ik zie een fonkeling in de ogen van Erwin als hij het net pakt en klaar gaat staan. Ik hoor het Erwin zeggen: “Dit kan wel eens een big zijn!” Luttele ogenblikken later lachen we samen om de vangst, een flinke tak van zo’n 2,5 meter.


Het woepert hard

Het spreekt voor zich dat de slappe lijnen niet meer worden ingezet en het aas wordt weer naar de stek gebracht. Ook bij Erwin ligt alles inmiddels naar wens en we krijgen bezoek van een bekende van Erwin waarmee we in een interessant gesprek raken over het uitgaansleven in de omgeving. Onze casanova moet nog even naar de snackbar en biedt aan om ook voor ons wat mee te nemen. Aardige lui daar!

Het is inmiddels al pikkedonker, een mooi moment voor het diner dat ons goed smaakt. Onder het genot van een biertje worden er wat toekomstplannen op visserijgebied en voor CarpFeeling besproken. Ook Arnold schuift nog even aan en mijn blikje met snackballetjes in satésaus wordt, ondanks de maaltijd van Erwin, toch goed ontvangen.

Ondertussen neemt de zuidwester steeds meer in kracht toe en krijgen we ook de nodige buien over ons heen. Dit typische herfstweer wordt echter niet als belemmerend ervaren en we realiseren ons dat we begin december absoluut niet mogen klagen over de omstandigheden.

In de avond krijg ik opnieuw een lichte actie op de hengel waar ik eerder de vis op verspeelde. Twijfelend stijgt en zakt de hanger iets waarop ik besluit aan te slaan. Wederom wordt er niets anders binnen gehaald dan een klein takje, maar ditmaal durf ik ook niet te zeggen wat verantwoordelijk is geweest voor de actie. Misschien karper, maar brasem en gevogelte valt niet uit te sluiten.


Vlak voor middernacht besluiten we de slaapzakken op te zoeken. Er moet morgen tenslotte weer gewerkt worden, al kunnen we wel uitslapen. De nacht brengt helaas geen nieuwe aanbeten en rond negen uur in de morgen word ik gewekt en getrakteerd op een verse bak koffie. Niet lang daarna worden de eitjes gebakken in combinatie met spek en kaas, niet verkeerd!

Qua gezelligheid en kookkunsten van Erwin zat alles dus wel snor. Helaas kregen we het deze sessie niet voor elkaar om ook een vis op de mat te krijgen en daarom zullen we het snel nog eens proberen.  Waarschijnlijk wordt het dan een ander water en hopelijk met een mooie vis als resultaat.

Frank Avezaat

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.