December Madness

Na drie en een halve maand geen bezoek aan de waterkant wegens verhuizing en zo was het toch eindelijk zo ver, eindelijk weer eens gaan vissen! Samen met Erik op donderdagavond besloten toch maar te gaan ondanks het slechte weer, het moest er toch echt weer eens van komen dus vrijdagmiddag eerder gestopt met werken en spullen in m'n busje en naar ons vertrouwde thuiswater. Eenmaal aangekomen eerst de tent opzetten want het was droog maar het zag er niet naar uit dat het zo zou blijven dus eerst de tent op zodat alles droog kan staan mocht het gaan regenen. Zodra de tent op stond kwam Erik aan en konden we een plan maken om er ééntje te proberen te verleiden om ons haakaas te pakken.

De kom aan de linkerkant

We waren ons erg bewust van het feit dat het een december sessie is en het al heel mooi zou zijn als we er eentje zouden kunnen vangen. De zuidwesten wind waaide met windkracht 4 dwars op onze stek. Een kom op de linkse kant konden we Erik zijn drie hengels wel kwijt. Die eerst op scherp gelegd en toen een plan bedacht voor mijn drie hengels. Eentje in de luwte onder de bomen helemaal aan de rechtse kant, de middelste op een dieper stuk richting een eiland en de linkse op een dieper stuk wat korter onder de kant. Gevoelsmatig lag alles goed en scherp. Tijd om achterover te leunen en hopen dat we onze waarschijnlijk laatste vis van 2019 konden verschalken. De koude wind en af en toe een spetter regen dwong ons al redelijk snel de tent in. Tegen de avond maar een pizza laten komen, lekker zo'n warme hap op zo'n toch koude dag. Na het eten even gestrekt uitbuiken en allebei toch even weggedommeld ook wel lekker hoor met de regen en wind die tegen de tent slaan heerlijk comfortabel in de slaapzak.

Het zou goed komen!

Om half tien kwam er een teken van leven in de piepers van Erik. Een niet mis te verstane fluiter was een feit en omdat ik van Erik de eerste run aangeboden kreeg stond ik niet veel later met een kromme hengel in m'n handen te genieten van mooie dril. Niet veel later lag er een mooie spiegel van een kilo of zeven op de mat en was onze sessie eigenlijk al geslaagd, maar op zo'n moment stel je toch je eisen bij. Wie weet kunnen we er allebei wel nog eentje pakken om het jaar af te sluiten. De rig weer uitgevaren op zijn plek zo'n 5 meter voor de rietkraag aan de linker kant. Een uurtje later kwam er een piepje van de rechter hengel van Erik, maar piepjes doen we het niet voor. Dus nog maar even afwachten en na tien minuten van af en toe een een piepje en het geheel in ons hoofd toch een groot giebel gehalte kreeg besloot Erik toch maar in te draaien en te kijken wat er aan de hand is.

 

Hij wil de hengel pakken en we zien dat de lijn toch wel twintig meter verder naar rechts in het water ligt en het voelde volgens Erik niet als een giebel maar wel als..... een lange schub lande in het net en nr 2 van de sessie lag op de mat. Na de foto's en de lijn weer te hebben uitgevaren was het meteen weer al mijn beurt. Nu was het Erik zijn middelste hengel die een fluiter produceerde. Ik pak de hengel uit de steun en niet veel later lag er een kleinere schub van een kilo of zes op de kant. Nog geen half twaalf en al drie vissen! Tevreden in de slaapzak en wie weet. Rond vier uur 's nachts had ook Erik een goede fluiter op mijn middelste hengel die richting het eiland lag, na een mooie dril kwam de vis aan de kant. Deze spiegel van de uitzetting een aantal jaar geleden had moeite om in de buurt van de schepnetrand te komen. Later zagen we waarom, deze vis had zon buik dat hij niet verder naar de kant kon!

Na wat moeite lag hij in het net en dit zou wel eens een goede 10 kilo vis kunnen zijn. Dus in de weighsling en hij blijkt zelfs 13 kilo te zijn, met de adrenaline nog in het lijf terug in de slaapzak. Om half negen werden we gewekt door een pieper dit keer was het weer Erik zijn middelste hengel die teken van leven gaf en na een leuke dril lag er weer een schub van een kilo of acht op de mat. De vis weer terug in het water en ook de lijn weer terug in het water. Tijdens het terugvragen mat de voerboot gaat mijn rechterhengel af en is het weer Erik zijn beurt! Bij het contact met de vis komt deze meteen naar boven en trekt een spoor aan het oppervlak, wat altijd een mooi gezicht is. Na een leuke dril lijkt er weer een 10 kilo vis voor de CC Moore bol te hebben gekozen.

Eenmaal op de kant blijkt deze fraaie spiegel 11 kilo te wegen en zo lijken de grotere vissen uit de luwte te komen. Toch de boel maar weer uitvaren want een mens word er toch hebberig van. Misschien kunnen we er nog eentje uit trekken. Weer een half uurtje later gebeurde het weer. Aan de linkse kant Erik zijn rechtse hengel ging weer af en daar stond ik weer met een kromme hengel, na een felle dril was er weer een mooie schub van zo'n 8 kilo op de mat. Zo deze sessie kon echt niet meer kapot! Weer een half uurtje later was het weer mijn middelste hengel die de lijn van m'n molen richting het eiland zag vertrekken. Niet veel later lag er weer een mooie schub van 7 kilo op de kant. Dit was echt de kers op de taart. Allebei vier vissen tijdens een wintersessie waar je niet heel veel van verwacht. Het idee van er weer eens even uit te zijn en lekker in de natuur te vertoeven was eigenlijk al genoeg om ons naar de waterkant te krijgen maar dit was een geweldige sessie met 8 vissen waarvan één van 13 kilo. De perfecte manier om ons toch al zo geslaagde vismaat af te sluiten, beter gaat het in mijn optiek niet worden.

Niek Lucasse

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.