Terugblik voorjaar 2014

Het jaar 2014 begint voor de meeste karpervissers al in februari. Carp Zwolle wordt ieder jaar trouw georganiseerd in deze maand en voor de meeste vissers is dit dan ook het startschot om te beginnen. Eigenlijk begon mijn eigen seizoen al ietsje eerder. Sinds het najaar van 2013 ben ik één van de gelukkige teamleden van CarpFeeling zoals de meesten inmiddels zullen weten en is er in mijn visserij en planning een hoop veranderd. Zoveel dat zelfs voor de beurs al een hoop voorbereidingen en plannen klaar lagen.

Graag wil ik jullie allemaal een terugblik gunnen op mijn eerste deel van het seizoen waarin ik onder andere de rivier beviste, een super beurs meemaakte met Erwin en Tim, wat narigheid meemaakte en uiteindelijk 3 geweldige weken in Frankrijk had. Alvast veel leesplezier gewenst! 

Een stromend voorjaar 

Mijn plannen begonnen met het fanatiek bevissen van de rivier. Afgelopen najaar beviste ik de rivier al eens eerder een paar weken en waren de resultaten redelijk. Aan de hand daarvan besloot ik de keuze te maken om de rivier een heel jaar lang te gaan bevissen. De rivier was immers nieuw voor mij en ik wou er dan ook een jaar vol met leermomenten van gaan maken.

Één van de vele prachtige momenten die ik op de rivier beleefde in het voorjaar  

Vaak loont het enorm in je visserij wanneer je investeert in een bepaald water voor langere tijd! In het vroege voorjaar begon ik te vissen op de rivier. Alles hiervan was uitgebreid te lezen in mijn column ‘Riviergeweld’. Er kwamen ontzettend mooie en ook soms grote vissen uit en ik kon mijn geluk niet op. Na anderhalve maand fanatiek gevist te hebben werd ik helaas bedreigd op een stek helemaal achteraf. De reden? Jaloezie, afgunst, en nog een paar van zulke termen is helaas het enige dat ik er voor verzinnen kan. Helaas kreeg hierdoor mijn visserij een stop van ruim 4 weken voordat ik naar Frankrijk vertrok. Mijn hengels lagen angstvallig stil in de kast en schreeuwden nog net niet naar me of ik ze er uit wou halen. Ze hadden denk ik meer zin om te gaan dan ik... 

Frankrijk

Bijna aan het einde van april is het zover. De auto wordt weer vol geladen voor het jaarlijkse uitje naar Frankrijk. Dit keer niet zomaar een uitje… dit keer staan er drie weken op de planning. De eerste week met twee goede vrienden. De tweede week alleen en de laatste week met mijn collega’s van Carpfeeling. Eigenlijk in eerste instantie zou ik maar één week gaan. Daar kwam de tweede week met collega’s bij. Vervolgens de derde week besloot ik er tussen in te boeken omdat ik heen en weer rijden een beetje zonde van de brandstof vond. Eigenlijk met complete tegenzin door wat er dit voorjaar gebeurd is pak ik al mijn spullen bij elkaar. langzaam maar zeker wanneer de auto vol raakt, besluit ik in Frankrijk te proberen het plezier in mijn hobby terug te gaan vinden. De eerste week in Frankrijk verloopt rustig en qua visserij zeer stroef. Gelukkig weet ik nog wel twee erg mooie vissen te vangen.

Twee erg mooie vissen uit de eerste week
 

Week 2 op ‘The great lake’

Week nummer twee was voor mij eigenlijk de week waar het allemaal om draaide. Aangezien The great lake één van de allermoeilijkste privé wateren ter wereld is. mijn absolute doel was om daar een vis te kunnen vangen. Één vis zou al genoeg zijn. Aangezien de moeilijkheidsgraad en de absolute schoonheid van de vissen in het meer. Wat er die week gebeurde was ontzettend speciaal. Ik wist vier karpers te vangen waarvan een prachtig nieuw persoonlijk record van 24,6 kilo. Toen de vis over mijn netkoord gleed kon ik mijn ogen amper geloven.

Het was een prachtweek!

Een prachtig moment om nooit meer te vergeten! In deze tweede week leerde ik ook twee geweldige vissers kennen. Twee heren die elkaar en ook nog eens mij alles gunden, zeer vriendelijk waren en ontzettend behulpzaam. Uiteindelijk hebben we met drie man de week op één stek uit gevist. Puur door de gezelligheid en behulpzaamheid naar elkaar. Ik hoop dat er in de toekomst eens iets meer op deze manier gevist gaat worden, in plaats van elkaar alleen maar te haten en afgunst naar elkaar te veroorzaken. 

Teamuitje CarpFeeling ‘Domaine de madagascar’

De laatste week van mijn drie weken durende vakantie zou ik doorbrengen met mijn collega’s van Carpfeeling. Het water Domaine de madagascar was het strijdtoneel waar het allemaal moest gebeuren. Aangekomen bij het water moest ik even wachten op mijn collega’s omdat ik van een ander water af kwam. Deze week stond voor mij in het teken van enkele collega’s leren kennen en een hoop gezelligheid maken. Ik zou deze week samen vissen met Tim van zanten en ik had er dan ook ontzettend veel zin in. De week verliep met veel kleine vissen en een moeilijke visserij. Door de vele lelievelden en stekken die lastig bevisbaar waren werd het ons flink lastig gemaakt met irritaties en demotiverende gevolgen. Gelukkig wisten Tim en ik nog wel een paar mooie vissen te vangen samen. Uiteindelijk besloot ik op donderdag ochtend mijn spullen te pakken en naar huis te gaan. Na twee en een halve week in Frankrijk geweest te zijn vond ik het genoeg. Hopelijk hebben we volgend jaar met het team weer een ontzettend leuk uitje!

Twee beauty’s van Domaine de madagascar

Eigenlijk wanneer ik dit aan het schrijven ben en mijn voorjaar terugblik, besef ik dat mijn voorjaar eigenlijk best goed was. Een nieuwe PR op de rivier, een nieuwe PR in Frankrijk, een paar doelen bereikt en eigenlijk alles is op een paar kleine incidentjes na goed verlopen. Hopelijk wordt het vervolg van dit seizoen nog veel mooier en komen er nog veel meer mooie vissen op de mat. In elk geval wens ik bij deze iedereen een heel mooi vervolg van het seizoen toe.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.