Twee verschillende dertigers in 24 uur tijd

In de eerste week van mei vroeg Noud aan mij om op zijn privé water “Inspiration Lake” te komen vissen. Ik was wel in middels op een ander water aan het voeren en had het plan om aankomend weekend daar te gaan vissen. Ik besloot toch om op de uitnodiging van Noud in te gaan en de afspraak werd gemaakt en vrijdag na het werk vertrok ik naar Veldhoven waar het water gelegen is.
Eenmaal  bij het water aangekomen was Noud al in gevecht  met een mooie schub karper van 12kg. Na de nodige foto’s werd deze vecht machine terug gezet in haar element.
Ik besloot om centraal op de lange zijde te gaan zitten zodat de karpers van beide kanten konden komen om te kunnen azen en hopelijk in een van de twee vallen te lopen die ik zorgvuldig had geplaatst onder de kant. Na de rigs te hebben gedeponeerd gooide ik nog een hand vol Hot Devil 20mm boilies erbij. Het wachten is begonnen en nu maar hopen dat de karpers trek hebben in de nieuwe bol die ik aan het testen ben. Niet veel later kreeg ik de eerste aanbeet op mijn linker hengel en kon ik even later een kleine schub landen van ongeveer 8kg. De hengel gooide ik weer terug op de zelfde plaats en voerde nu zeker een 200 tal bollen erbij. Nu ik wist dat ze het nieuwe aas goed hadden gekeurd. Nu kon ik vrij gaan voeren na iedere aanbeet die ik zou kunnen krijgen en zo toch proberen om nieuwe aanvoer van karpers te laten stoppen om ze te laten azen op mijn stek.
Het plan werkte perfect, Noud en ik vingen die nacht 18 karpers waar van de zwaarste voor Noud op dat moment  12,4 kg spiegel woog. In de loop van de vroege ochtend kreeg ik een trage aanbeet op mijn rechter hengel ik sloeg aan en voelde gelijk dat ik in gevecht was met een van de grotere bewoners van Inspiration Lake. Na een dril van 15 minuten kon ik een korte maar hoge schub karper in de arme van me landingsnet schuiven. Snel in de weegzak en de waymaster stopte op 16,2 kg. Yes de oude schub had ik gevangen de top vis van het water.


Noud met een spiegel van 12,4kg

Ik deed de karper in de bewaarzak en ben toen naar Noud toe gelopen om hem wakker te maken om foto’s en een stukje te filmen. Noud kon het in eerste instantie niet geloven dat ik de oude schub had gevangen en er werd een weddenschap aangegaan voor een kratje bier (trouwens nog niet gekregen Noud). Ik legde de karper op de onthaakmat en haalde de karper uit de bewaarzak en daar lag ze dan de oude schub op 16,2 kg. Na de nodige foto’s kon de oude schub weer terug in haar element. Moe maar voldaan ruimde ik na een druk nachtje op en nam afscheid van Noud en Inspiration Lake vertrok ik naar het volgende water waar ik nog een nacht zou gaan vissen.

Aan gekomen bij het water was ik blij dat mijn stek vrij was en al snel stonden mijn hengels richting de lelies  en kon het wachten beginnen. Maar lang hoefde ik niet te wachten op de eerste aanbeet. De linker delkim begon aan zijn eerste refrein maar veel tijd had ie niet op zijn mooie klanken te laten horen. Ik sloeg aan en was in een mooi gevecht met een 11kg schub. Even foto’s maken en de karper kon weer terug naar zijn vriendjes toe. De karpers zitten dus goed op het voer. Ik heb in de afgelopen drie dagen ongeveer 10kg gevoerd met de nieuwe Hot Devil die ik samen met Eddie Sterckx heb ontwikkeld. Dat is goed nieuws maar ik had die nacht ervoor ook goed gevangen op het water van Noud dus mijn vertrouwen in deze bol was zeer hoog.

De hengel werd terug gevaren en het wachten kon weer beginnen.  Niet voor lang nu was het de rechter hengel die ervandoor ging. Dit was een kleine schub karper van 8kg en kon gelijk weer terug gezet worden. Hengel op nieuw uit gevaren en toen ben ik begonnen met het stillen van mijn eigen honger. Onder het nuttigen van mijn avond eten kreeg ik weer een aanbeet op mijn linker hengel even later lag er een mooie schub van 12,5kg op de mat, even foto’s maken en kon even later weer verder met mijn diner. Ik zat in me eigen te denken dat het wel eens een druk nachtje zou kunnen worden met die aanbeten die zo vroeg komen. Vorig jaar had ik het ook al eens gehad toen had ik 16 aanbeten in 5 uur en ben toen  gestopt om een uur ’s nachts. De vissen hadden de bollen gevonden en ze zijn er met volle overgave aan begonnen.


Mijn geluk kon niet meer op

Verder die avond ving ik er nog 4 tot 13kg en ben toen gaan slapen. In de loop van de nacht kreeg ik een wilde aanbeet op mijn rechter hengel en voelde direct dat het wel eens een goede vis kon zijn. En als ik een beetje geluk had en van de 4 dertigers die dit water rijk was.

Na een dril van 20 minuten kon ik een lang gerekte schub landen. Snel even wegen 15,4kg. Tjonge weer een dertiger en dat in 24 uur tijd en ook nog van 2 verschillende wateren. Mijn geluk kon niet meer op. Ik heb de karper in de bewaarzak gedaan en een sms’je naar Jeroen gestuurd of ie in de loop van ochtend foto’s wou komen maken.

Ik heb mijn hengel weer voorzien van vers aas en hem terug gevaren naar de lelies. Een paar minuten later lag ik in dromenland te dromen over dikke karpers.
In de loop van de ochtend was Jeroen gekomen en onder het genot van een peukie en een lekker bakkie koffie besprak ik wat er de afgelopen 24 uur allemaal was gebeurt. Jeroen kon het haast niet geloven.
Zo zie je maar dat je af en toe ook geluk nodig hebt in je visserij en dat het dan allemaal zo makkelijk lijkt. Maar we weten allemaal wel beten niet?

Dit is een van de avonturen die ik de laatste maanden heb beleefd. Het volgend avontuur vind plaats bij onze Belgische Crack Luc den Hert.
Ik zou zeggen tot de volgende keer en Tight Lines.

Marco “supertettie” Tetteroo

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.