Een jaar verder: Verandering van spijs doet eten...

Sommige keuzes in het leven moet je maken om er beter uit te komen. Zo heb ik vorig jaar zomer een aantal knopen voor mijzelf moeten doorhakken om meer tijd met mijn gezin te kunnen doorbrengen. Mijn vrouw was in verwachting van ons tweede kindje en door de tijd die ik vaak onderweg was voor mijn werk moest ik anders gaan indelen. Al snel had ik een andere job gevonden die dichter bij huis was maar waardoor ik mijn baan in de hengelsportbranche achter mij moest laten. Gelukkig gingen wij na een paar weken op vakantie en kon ik mijn visserij die toen al een paar maanden stil lag weer oppakken.

We hadden twee weken de beschikking over een vakantiehuis direct aan het water gelegen. Van tevoren had ik alle websites al afgespeurd naar meer informatie omtrent de visserij op dit park. Helaas is er zeer weinig over te vinden en zal dit artikel het stukje hoop voor de visser die naar dit park afreist doen vergroten.

Het vissen op een vakantiepark

Eenmaal bij de receptie ingecheckt en aangekomen bij ons huisje knijp ik er stiekem tussenuit door de openslaande deuren, naar het terras meteen het water nauwkeurig te bekijken. Vissers zijn er gelukkig niet te vinden en haal dus snel mijn peilhengel en voer tevoorschijn. Het water is overduidelijk machinaal uitgegraven en heeft over het algemeen dezelfde diepte tot ik stuit op een talud die het water een halve meter minder diep maakt. Dit talud wordt aangevoerd en ga terug naar het huisje om met zijn allen richting zwembad te vertrekken.

Het vuur naar vissen en erop uittrekken was die afgelopen maanden veranderd in een waakvlam, maar deze vakantie wordt het vissen weer opgepakt. De drukke periode die ik doormaak met het gezin en verandering van werk en de impact die dat heeft op je vrije tijd hebben er geen goed aan gedaan. Gelukkig kan ik mij de komende twee weken uitleven, al hebben mijn vrouw en ik van tevoren wel afspraken gemaakt aangezien we ook nog op vakantie zijn.

Na het lezen van een verhaaltje stop ik mijn dochter in geef haar een kus voor de nacht. Welterusten lieverd, papa heeft een missie. De onderlijnen worden bewapend met twee snowman presentaties en de hengels gaan scherp de nacht in. Mijn receiver belandt al snel op het nachtkastje en val als een blok in slaap. Rond 02.00 uur geeft de receiver teken van leven door één piep te geven. Ik kruip omhoog om te kijken welke hengel het was als die ene piep al snel wordt gevolgd door een fluiter. Snel schiet ik een broek aan en sta rap bij mijn hengel die helaas geen enkel teken van leven meer geeft. De haas is ervandoor en ik geef de hengel snel een verse rig en snowman voor ik mijn bed weer in kruip. Vlak voor het eerste ochtendlicht is het opnieuw raak en sta ik in het ochtendlicht met een kromme hengel in mijn handen.Dit gevoel had ik zo gemist:
de run
de adrenaline
het gevecht
het moment van scheppen
bekijken van de vangst op de onthaakmat

Mijn vrouw is inmiddels samen met dochterlief naar buiten gekomen om te laten zien wat papa heeft gevangen. Na wat onwennig afwachten wil mijn dochter toch een poging wagen om samen op de foto te gaan. Wat een mooi moment is dit! Al sinds ze kan praten heeft ze het erover dat ze graag mee wil naar de waterkant, iets waar ik in de toekomst heel erg naar uitkijk. Als ik de vis terug heb geplaatst draai ik mijn andere hengel binnen en ruim de spulletjes weg in het overkapte terras. Een kilo boilies per stek voer ik aan en een nieuwe vakantiedag kan beginnen. Ik merk dat het vis virus direct grip op mij neemt en ik de hele dag uitkijk naar het moment dat ik mijn hengels weer te water mag laten. Net voor het avondeten knoop ik verse rigs en beaas ze vast zodat ik straks enkel de quick link hoef te bevestigen en de hengels in no time scherp liggen.

Stuk voor stuk ronde spiegels
Stuk voor stuk ronde spiegels

“TTTRRRRRRR” de NTXr receiver schreeuwt het uit en even besef ik niet in welke film ik ben beland. Waar is mijn broek roep ik naar mijn vrouw en denk fuck it dan maar in mijn onderbroek naar buiten. Snel draai ik mijn receiver uit zodat de rust in de bungalow enigszins bewaard blijft, grijp de deurhendel vast en shit! De deur is op slot gedraaid maar waar is de sleutel?? Pfff vrouwlief komt aan en tovert de sleutel uit de keukenla. Alsof er brand is staar ik naar de beetmelder die buiten in de tuin staat, het led lampje brand nog steeds gelukkig. De deur zwaait open en ik sprint naar de hengel die inmiddels al een aantal minuten lijn staat af te geven. YES hij hangt nog.

Een dikke spiegel beland even later in subtiel in het schepnet en terwijl ik de vis even laat nakomen in het switch ik snel de onderlijn voorzien van aas en plaats de rig weer terug op de hotspot. We schieten foto’s van de bonkige spiegel en laten hem snel weer terug in zijn habitat. Voor ik naar binnen stap gun ik mijn hengels een laatste blik. Hetzelfde ledje brandt een fel blauwe kleur, het geluid staat uit want rust moet hier op het park gewaarborgd worden. Terwijl ik de receiver zachtje aandraai geeft hij weer het geluid van een run, wow er hangt er alweer één aan roep ik naar de vrouw en ben alweer buiten voordat ze weet wat er gebeurt.

Nummer drie is inmiddels in de pocket en ik val van de ene in de andere verbazing telkens dat ik die week weer een andere spiegel boven water haal. Die week haal ik een aantal zeer grote exemplaren boven water waarvan ik niet had gedacht dat deze hier zouden zwemmen. Uiteindelijk lukt het me in vier nachten met steeds één rust-nacht ertussen tien vissen te strikken. Mooie ronde uitzetspiegels die mijn vakantie een prachtige kleur hebben gegeven. We genieten deze vakantie van de mooie momenten met elkaar als gezin en tegelijkertijd bouw ik een gigantisch vertrouwen op om dat najaar weer vol te knallen op visgebied. Inmiddels zijn we weer een jaar verder en krijg ik tijdens het afronden van dit artikel ontzettend veel zin ook dit najaar vol te knallen en prachtige donkere herfst vissen over het netkoord heen te trekken.

Stay tuned...

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.