Op de dag dat het Nederlands karper record is verbroken door bakkenvanger Ian Thiels (klik hier voor het filmpje van een werkelijk euforische Ian direct na de vangst) hebben we ook nog een mooie serie foto's voor je klaar staan in de 98e editie van onze Facebook's Finest! Het is stiekem een soort zonsondergang editie geworden, want met dat grijze en regenachtige weer is een beetje zonneschijn wel lekker toch? Enjoy!  
We zijn een dik jaar verder na mijn eerste bezoek bij de showroom van Raptor en RCG in Breda. Dat Bram en Ellen niet stil hebben gezeten (zowel zakelijk als privé) hebben ze ons wel laten zien. Intussen hebben ze dit jaar namelijk een zoontje gekregen, maar ook met de Raptor boten en RCG gaat het als een malle.
Een goede beetindicatie is belangrijk om succesvol achter de karpers aan te gaan. Het is natuurlijk prachtig als je keiharde runs krijgt, maar in veel situaties is dat niet aan de orde. Denk bijvoorbeeld eens aan het vissen tegen obstakels, de overzijde van een water of bij het belagen van karpers op dressuurwateren. Zonder indicator voor je beetmelder is de kans groot dat terugzakkers, aasopnames en lijnzwemmers mist. In deze update tonen we je daarom drie Nash indicators om iedere situatie aan te kunnen gaan.
Als we iets in 2019 niet hadden verwacht dan was het wel een pandemie in de vorm van Covid-19. Dit uit China overgewaaide virus kreeg ook Nederland en de rest van Europa in haar greep en zorgt voor grote problemen in onze samenleving. In dit relaas neem ik jullie mee wat dit betekende voor onze hobby. Van geannuleerde reizen naar het buitenland, de opkomst van de carpy mondmaskers, de steeds maar drukker wordende waterkanten tot de merken die durfden ludiek te zijn in miserabele tijden. 
Locatie is op elk moment van het jaar van belang, maar nog meer wanneer de watertemperatuur begint af te nemen. Met de herfst momenteel reeds goed op gang, gaan de vissen op zoek naar de laatste resten natuurlijk voedsel de afstervende wierbedden. Niet alleen de plannen verdwijnen, gepaard daarmee zal ook het natuurlijke voedsel zangzaam afsterven en wees maar zeker dat de karpers dat weten. In dit artikel vertelt CC Moore visser James Armstrong over zijn najaarsvisserij en geeft hij diverse praktische tips om het maximale uit deze tijd te halen!
Zoals jullie in het vorige deel al konden lezen was het technische gedeelte van de molens inmiddels in het molenhuis gebouwd. Het was tijd om ook de andere onderdelen als de rotor, handles en de molenslips verder af te bouwen. In de tussentijd waren er weer enkele nieuwe producten binnengekomen en de rotor stond als eerste op de planning.
Man wat vliegt de tijd! De Insta's en Facebook's Finest wisselen elkaar in rap tempo af en dat betekent dat ook de weken gestaag vorderen. Nog even en we kunnen alweer gaan kijken naar interessante (digitale) kadootjes voor Sinterklaas! Anyway, laten we niet te ver afdwalen want zo ver is het gelukkig nog niet. Tijd voor de orde van de dag en dat is het najaar en mooie foto's daarvan. In deze nieuwe edtiei van onze Insta's Finest hebben we weer een flinke aantal prachtige sfeerplaatjes voor je gevonden. Enjoy!
De eerste doelen werden gesteld. Ik viste op een lokale vijver, dus een gesloten water. De vis kon nergens heen en ik hoopte de meeste karpers te vangen die er rondzwemmen. Hoe groot en hoe zwaar? Ik was nogal strijdbaar en wilde veel en vaak vissen en vangen. Ik had hierin nogal wat beperkingen. Tijd te kort, ik was actief in de zwemsport en probeerde ook daar de top te bereiken. Dus 10 trainingen in de week. Ook voetbal speelde ik. Twee trainingen in de week en wedstrijd op zaterdag. Zondag was het wedstrijdzwemmen. Met andere woorden, een nachtje vissen was enkel te doen in de vakantieperiode.
Het najaar is in volle gang en de temperaturen kelderen ook ’s nachts tot het vriespunt. Dat betekent dat de watertemperatuur nu ook rap verder zal dalen en we rekening moeten houden met minder voedselopname. Samengevat, het is echte najaarsvisserij en de echte bikkels zullen dit heerlijk vinden! Helaas blijft tegelijkertijd het corona virus ons ook parten spelen en is de visserij in België momenteel deels aan banden gelegd. Wij hopen dat jullie toch lekker je visje kunnen vangen en wellicht gaan jullie dat doen met de nieuwe producten die de laatste tijd op de markt zijn gekomen. In deze News Flash bespreken we de allernieuwste items, acties en nieuwtjes. Veel leesplezier!
Zoals ik aangaf in deel 7 van ‘Meer dan alleen dat ‘balletje’', wil ik de thema’s van de Profiler verder uitwerken, startend bij de seizoenen. Nu is er een hoop te vertellen over de seizoenen, maar dat is niet het doel hier. Velen voor mij hebben dit al uitstekend gedaan, beter dan ik ooit zou kunnen en ik wil niet (te veel) in herhaling vallen. Daarbij vormen de seizoenen, hoe wezenlijk hun effect ook is, maar 1 van de 14 thema’s uit het speelveld van de Profiler. Wat ik eigenlijk wil is onze aandacht ombuigen naar eenvoudige handvatten die de seizoenen geven voor het bouwen en optimaliseren van onze recepten.
We naderen heel hard de 100 edities van onze Facebook's Finest en dat vraagt natuurlijk om een speciale editie. Heb jij zelf een gave foto gezien op Facebook en/of heb je er één gemaakt die je graag met Nederland en Belgie wil delen? Stuur deze dan in per mail en wellicht staat jouw foto binnenkort te shinen in deze rubriek. Voor het zover is hebben we nog een paar edities te vullen en in deze 97e editie floreren ook weer een paar prachtige carpy shots. Geniet van deze nieuwe foto's die we troffen op Facebook.
Partikels, er is al heel veel over geschreven en elke keer lezen we weer iets nieuws. Daarbij zie je overal verschillende informatie, waardoor we ons kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij krijgen bij Carpfeeling dan ook regelmatig vragen over de verschillende partikels (ook wel particles genoemd). Hoe moet je partikels bereiden? Wanneer zet je welke partikel in? Kan een karper dood gaan door partikels? Ja die laatste vraag wordt vaak gesteld en we zullen er verderop op terug komen. Geen nood, na het lezen van dit artikel weet je precies hoe lang je de verschillende partikels moet weken en koken om ze om te toveren tot een goed vangend aas voor karper.
Je zal het niet geloven maar het is alweer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst diverse quick releases belichtte in onze 5x rubriek. In deze gloednieuwe editie aandacht voor de laatste quick releases van dit moment uit zowel de mainstream als alternatieve scene van merken als M2 Bait & Tackle, ND Tackle, Korum Tackle, Stefan Wallner en Fox International!
Een 30kg+ karper in Nederland is een unicum... en wat zijn we trots dat er deze week de eerste 30kg+ spiegelkarper is gevangen op ons Nederlandse betaalwater Carpfarm Lake! Het unieke visbestand beschikt over 4 bekende 25kg+ karpers, waarvan er dus eentje de magische grens van 30kg is gepasseerd! We zijn bijzonder dankbaar voor het harde werk van Bert ter plaatse, die zijn visbestand zeer goed heeft samengesteld en door een uitgekiende voerstrategie ongekende groeiresultaten behaald met zijn vissen...