logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Navigatie
Inhoudsopgave
Algemeen
Instellingen en Profiel
Berichten lezen en plaatsen
YetAnotherForum.NET Help
Forums, Topics en Berichten

Wat is YAF?

YetAnotherForum.Net (YAF) is de Open Source Discussieforum software voor websites die draaien onder ASP.NET. YAF is 100% geschreven in C#, en een unieke combinatie van Open Source, Microsoft's .NET platform en een internationale samenwerking van de .NET Ontwikkel Community. Dagelijks groeiend en evoluerend onder de hoede van Ingo Herbote. YAF draait op elke webserver die ASP.NET 4.0 (en hoger) en SQL Server support. YAF wordt uitgegeven onder de GPL licentie.

Hoe is het opgebouwd?

Een forum bevat bepaalde gebieden, die zelf ook weer forums kunnen bevatten (subforums), met daarin Onderwerpen (topics), die weer door gebruikers geschreven berichten bevatten.

De Indexpagina bevat een lijst met categorieën en forums, met standaard statistieken, zoals het aantal topics, het aantal berichten en welke gebruiker het laatste bericht heeft geplaatst.

Hoe kan ik navigeren?

Als je op een forumnaam klikt, krijg je een lijst met topics te zien. Een topic is een conversatie tussen leden en/of gasten. Elk topic begint als een enkel bericht en groeit wanneer anderen erop reageren.

Om een nieuw topic te starten kun je eenvoudig op de 'Nieuw Topic' knop klikken. (Als dit is toegestaan).

Paginering

Wanneer er meer Topics zijn dan er op een enkele pagina getoond kunnen worden, zie je onderaan een navigatieblok, waarmee je naar andere pagina's kunt springen.

Deze manier van navigeren vind je overal op het forum terug.

Wat zijn sticky topics?

'Sticky' Topics worden gemaakt door Moderators of Beheerders, en blijven 'plakken' aan de bovenkant van de lijst, ook al is er al een hele tijd geen reactie op gekomen. Hierdoor kan belangrijke informatie altijd beschikbaar blijven.

Hoe lees ik een topic?

Om een topic te openen, klik je op de titel. Elk bericht is gemaakt door een gebruiker of een gast. Je ziet enige informatie over de gebruiker aan de linkerkant van het bericht.

Om een reactie te geven, klik je op de 'Plaats Antwoord' knop. Als de 'Plaats antwoord' knop niet zichtbaar is, kan het betekenen dat je hier geen rechten voor hebt, dat je niet bent ingelogd, of dat het topic is vergrendeld.

Als je reacties mag geven, zal er ook een 'Snel Antwoord' gedeelte zichtbaar zijn, waar je snel een reactie kunt typen.

Waar vind ik meer informatie over de leden?

Om meer te weten te komen van een lid, kun je op de gebruikersnaam klikken. Hierdoor kom je op de profielpagina van die gebruiker terecht.

Wat doet de Bovenkant?

De bovenkant van elke pagina helpt je met de navigatie. Aan de rechterkant kun je snel inloggen. Er zijn ook snelkoppelingen naar oa.: Mijn Profiel, Help (die lees je nu), Zoeken en andere handige opties.