logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
PerryMeter  
#1 Gepost : maandag 19 juli 2010 22:09:43(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

Hoi
Wie kan mij op weg helpen met het maken van een dip op olie basis.
En dan bedoel ik eigenlijk beetje de verhoudingen.want het lukt steeds net niet.

gr perry

Bewerkt door de gebruiker maandag 19 juli 2010 22:23:01(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

red de boom,eet een bever
Sponsor
jori  
#2 Gepost : dinsdag 20 juli 2010 19:30:27(UTC)
jori


25 ponder

Lid sinds: 18-7-2010(UTC)
Berichten: 443

ollie en stroop daar bij gooi je wat citroen sap boillies in de krusha doen of in de mixxer dat het poeder word gooi die erin proline atrator ofzo garlic robinred goed roeren en klaar
behandel iedere karper met respect!
timvanzanten  
#3 Gepost : dinsdag 20 juli 2010 19:45:30(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
het maken van een goede dip is erg lastig. zoals je zelf wel weet perry zijn verhoudingen de uitkomst. een dip maken is niet simpel olie mengen met een flavour. Ook het toevoegen van betaine, aminol etcetera maakt nog geen goede dip. bij een dip is de uitwaseming van de flavours en additieven het belangrijkste punt. de dip mag niet in een keer vervliegen maar moet ook zeker uitwasemen. ook moet hij houdbaar zijn ( suiker of zout basis) en niet te dik of te dun zijn. ook de productkeuze is naturlijk afhankelijk. kun je wat meer vertellen over je samenstelling Perry?
PerryMeter  
#4 Gepost : dinsdag 20 juli 2010 23:06:26(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

timvanzanten schreef:
het maken van een goede dip is erg lastig. zoals je zelf wel weet perry zijn verhoudingen de uitkomst. een dip maken is niet simpel olie mengen met een flavour. Ook het toevoegen van betaine, aminol etcetera maakt nog geen goede dip. bij een dip is de uitwaseming van de flavours en additieven het belangrijkste punt. de dip mag niet in een keer vervliegen maar moet ook zeker uitwasemen. ook moet hij houdbaar zijn ( suiker of zout basis) en niet te dik of te dun zijn. ook de productkeuze is naturlijk afhankelijk. kun je wat meer vertellen over je samenstelling Perry?


ben nu bezig met blanke glucose stroop en dan gebruik ik arachide olie en de flavour heb ik er nog niet aan toegevoegd omdat ik dit eerst wil zien werken en dat lukt nog niet.maar ik blijf proberen en proberen tot het lukt..

groeten
red de boom,eet een bever
Aas voor Karpers  
#5 Gepost : woensdag 21 juli 2010 14:41:01(UTC)
Aas voor Karpers


Nieuwe uitzetting

Lid sinds: 20-5-2010(UTC)
Berichten: 11

Hallo Mede Carpfeeling enthousiasten.

Hoe mengen jullie olie en water? Dit ontmengt namelijk erg snel, gebruiken jullie daarvoor geen emulgator.
PerryMeter  
#6 Gepost : vrijdag 23 juli 2010 16:21:35(UTC)
PerryMeter


15 ponder

Lid sinds: 23-6-2010(UTC)
Berichten: 106

zou dextrose werken als zoetstof in een dip en zou dat oplossen in olie?
want dit is toch een sweetener die niet bitter wordt alleen maar zoeter.
red de boom,eet een bever
timvanzanten  
#7 Gepost : vrijdag 23 juli 2010 19:30:50(UTC)
timvanzanten


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-11-2009(UTC)
Berichten: 4.209

Bedankjes: 4 keer
Is 10 keer bedankt in 9 post(s)
dextrose is een zoetstof maar geen goede sweetner tenzij je er heleboel van ingooit. beter dan kiezen voor een sweetner die je kant en klaar koopt.
Gijs van de Groep  
#8 Gepost : dinsdag 3 augustus 2010 14:01:43(UTC)
Gijs van de Groep


15 ponder

Lid sinds: 18-7-2010(UTC)
Berichten: 188

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Dip je aas eens in honing. een echte aanrader.
Ray Schra  
#9 Gepost : vrijdag 13 augustus 2010 14:15:35(UTC)
Ray Schra


15 ponder

Lid sinds: 16-2-2010(UTC)
Berichten: 169

Even geleend uit een lezing van M. van de Kamp...

Dippen en soaken is de laatste jaren enorm in populariteit toe genomen. Maggi en oestersaus zijn zo uit de fles te gebruiken als dip. Met trassi gaat dat natuurlijk niet, maar is wel zeer effectief in te zetten op de volgende manier:

- Rasp 100 gram trassi
- Voeg 100 gram Maggi toe en 50 gram vloeibare Goela Djawa
- Roeren en klaar!

50-100 gram per kg boiliemix als toevoeging, zal de boilies flink doen toenemen in instant respons.

Een ander mooie soak is de volgende:

- Maal een blikje maïs fijn in de keukenmachine
- Voeg 1 zakje gist toe en 25 gram suiker en 100 ml water
- Maal nog eens goed en verpak in een te grote bak ( gisting)
- Laat een paar weken gisten

Deze maïsdip is zeer goed te gebruiken om je boilies in te soaken. Gooi een scheut over je boilies en laat lekker een nachtje intrekken.
Mikaël Vandevoorde  
#10 Gepost : zondag 19 januari 2014 19:25:11(UTC)
Mikaël Vandevoorde


15 ponder

Lid sinds: 16-9-2012(UTC)
Berichten: 101

Bedankjes: 3 keer
Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
ik heb nog enkele flesjes flavour staan, maar omdat ik niet meer zelf ga rollen zou ik deze graag nog gebruiken om een dip te maken...
kan iemand mij uitleggen hoe ik dit precies kan doen? (niet te moeilijk aub Tja )
alvast bedankt
mvg Mikaël
l-o-r-e-n-z-o  
#11 Gepost : zondag 19 januari 2014 20:06:32(UTC)
l-o-r-e-n-z-o


30 ponder

Lid sinds: 28-8-2012(UTC)
Berichten: 725

Bedankjes: 8 keer
Is 83 keer bedankt in 76 post(s)
Ray beter goed gejat dan slecht uitgevonden.
ronald308  
#12 Gepost : zondag 19 januari 2014 20:57:45(UTC)
ronald308


30 ponder

Lid sinds: 24-7-2011(UTC)
Berichten: 790

Bedankjes: 3 keer
Is 8 keer bedankt in 8 post(s)
Eerst geschreven door: Ray Schra Ga naar gequote bericht
Even geleend uit een lezing van M. van de Kamp...

Dippen en soaken is de laatste jaren enorm in populariteit toe genomen. Maggi en oestersaus zijn zo uit de fles te gebruiken als dip. Met trassi gaat dat natuurlijk niet, maar is wel zeer effectief in te zetten op de volgende manier:

- Rasp 100 gram trassi
- Voeg 100 gram Maggi toe en 50 gram vloeibare Goela Djawa
- Roeren en klaar!

50-100 gram per kg boiliemix als toevoeging, zal de boilies flink doen toenemen in instant respons.

Een ander mooie soak is de volgende:

- Maal een blikje maïs fijn in de keukenmachine
- Voeg 1 zakje gist toe en 25 gram suiker en 100 ml water
- Maal nog eens goed en verpak in een te grote bak ( gisting)
- Laat een paar weken gisten

Deze maïsdip is zeer goed te gebruiken om je boilies in te soaken. Gooi een scheut over je boilies en laat lekker een nachtje intrekken.


Die 1e heb ik ook gemaakt stinkt een uur in de wind
mn moeder vond het naar een natte hond ruiken haha.
Je kunt het ook als een soort flavour door je boilies gebruiken.
Vissen kost je vrienden,vrienden kosten je vissen
FisherDaniel  
#13 Gepost : zondag 19 januari 2014 21:50:09(UTC)
FisherDaniel


25 ponder

Lid sinds: 9-8-2012(UTC)
Berichten: 595

Is 3 keer bedankt in 3 post(s)
Naar mijn mening vrij lastig, zou het zelf gewoon kopen, maar als het werkt zou dat prima zijn en hoor ik het graag Knipoog!
Doe je ding, Vang vis.
Neem ook een kijkje op ons youtube kanaal!
http://www.youtube.com/user/DwFishingTeam?feature
Gebruikers aanwezig in dit topic
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.