logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
luuk412  
#1 Gepost : dinsdag 25 oktober 2011 17:58:00(UTC)
luuk412


25 ponder

Lid sinds: 11-8-2011(UTC)
Berichten: 549

ik heb gewoon van het veld een paar kolven mais geplukt.
die 24 uur laten weken en toen 1 uur gekookt.
maar ze blijven nog keihard!
hoe kan dit? en wat doe ik verkeerd?
Carp fishing is not a hobby, it's a passion
Sponsor
DavidT  
#2 Gepost : dinsdag 25 oktober 2011 18:57:02(UTC)
DavidT


40 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 1.050

Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
Niet alle mais is hetzelfde.
Say hello to my little friend
monstercarps  
#3 Gepost : dinsdag 25 oktober 2011 19:14:44(UTC)
monstercarps


30 ponder

Lid sinds: 31-1-2011(UTC)
Berichten: 610

en mais dat je zelf kookt word ook nooit zo zacht als uit blik als dat je gedachte was.
Keep it simple...
Jasperbuth  
#4 Gepost : dinsdag 25 oktober 2011 22:52:15(UTC)
Jasperbuth


30 ponder

Lid sinds: 10-10-2011(UTC)
Berichten: 762

Net zolang koken tot het zacht is, en het hoeft niet net zo zacht als in blik te zijn iddKnipoog
Vissen 2013: Zat
Zwaarste 2013: Veelste weinig kilo
ericesv  
#5 Gepost : donderdag 3 november 2011 17:42:43(UTC)
ericesv


35 ponder

Lid sinds: 3-10-2009(UTC)
Berichten: 965
Man
Nederland

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Beste luuk,
Je doet niks verkeerd de reden dat je rauwe mais altijd moet weken en koken is gelegen in het feit dat rauwe mais uizet als deze met water in aanraking komt.
Zou vriend karper dus rauwe mais eten zet deze op in zijn spijsverterings kanaal en daar kan hij aan doodgaan.
De mais hoort dus redelijk hard te blijven, mais uit blik wordt anders bereid.
Succes

Bewerkt door de gebruiker donderdag 3 november 2011 17:44:00(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

als karpervissen je passie is .
Ruud Gosselink  
#6 Gepost : donderdag 3 november 2011 19:39:28(UTC)
Ruud Gosselink


35 ponder

Lid sinds: 10-1-2011(UTC)
Berichten: 930

Ik denk dat je snijmaïs te pakken hebt en dat wordt in Nederland niet rijp. Het wordt alleen gebruikt als veevoer en niet voor de menselijke consumptie. De maïs die we voor het vissen het best kunnen gebruiken en dat ook in de blikjes zit is suikermaïs (sweetcorn).
luuk412  
#7 Gepost : zaterdag 5 november 2011 22:01:47(UTC)
luuk412


25 ponder

Lid sinds: 11-8-2011(UTC)
Berichten: 549

oke dankje
Carp fishing is not a hobby, it's a passion
Gebruikers aanwezig in dit topic
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.