logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
chiele  
#1 Gepost : zondag 3 oktober 2010 16:26:54(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

ik heb mijn tijgernoten +- 60uur laten weken in lauw water in een gesloten emmer.
nu haal ik ze er uit en ruik ik dat ze allemaal stinken als de pest en sommige al witte, slymerige plekjes hebben.

wat kan ik verkeerd gedaan hebben?
mocht ik de emmer niet gesloten houden of mocht ik ze niet in lauw water laten weken?
op zon korte tijd kan er zich tog nog geen schimmel gevormd hebben?

de vorige keer heb ik ze +-48u laten weken in warm/lauw water en ze waren perfect!

Bewerkt door de gebruiker zondag 3 oktober 2010 16:33:49(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Sponsor
Erwin  
#2 Gepost : zondag 3 oktober 2010 20:15:54(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Heb je ze na het koken in een gesloten emmer bewaard? Of waren ze nog ongekookt? Deze witte gist laag is in mijn ogen helemaal niet erg. Vinden ze vaak zelfs lekker. Een natuurlijke flavour.
chiele  
#3 Gepost : zondag 3 oktober 2010 20:21:49(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

ik heb ze in een emmer met warm/lauw water gezet en dan deksel erop voor 2dagen.

en het is niet echt een laagje maar eerder schimmel-achtige puntjes :s
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Erwin  
#4 Gepost : zondag 3 oktober 2010 20:56:39(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Geeft helemaal niets Chiele. Ze worden wat zuurder omdat ze aan het gisten zijn. Dit zie je aan de witte stukjes. Hoe langer je ze in het water houd hoe troebeler het water wordt. Je kunt ze nog gewoon koken en dan zijn ze helemaal goed. Ik laat ze het liefst 3 weken in het water staan. Het water is dan zelfs helemaal bruin (met de witte stipjes die jij ook hebt). Dan zwellen ze helemaal op, gaan ze gisten en hoef je ze nog maar even te koken (waardoor er meer smaak in blijft zitten).

Niets aan de hand dus. Je kunt ze nog prima gebruiken.
Frank Penning  
#5 Gepost : zondag 3 oktober 2010 21:22:12(UTC)
Frank Penning


20 ponder

Lid sinds: 27-8-2009(UTC)
Berichten: 375

wel koken he die zooi...:-"
chiele  
#6 Gepost : zondag 3 oktober 2010 21:56:38(UTC)
chiele


45 ponder

Lid sinds: 27-6-2010(UTC)
Berichten: 1.902

tuurlijk, heb ik gedaan...

en ja de geur is wat meer weg, ik heb er wat suiker bijgedaan.
bedankt voor de goeie raad Knipoog
Carpfishing isn't about catching carp, but about the efford you have to do to make one of them bite

Help mij een boiliepakket te winnen door deze link te liken! Breede lach Alvast bedankt!
Erwin  
#7 Gepost : maandag 11 oktober 2010 18:26:11(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
En, is het allemaal gelukt Chiele?
Gebruikers aanwezig in dit topic
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.