logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
ArjanB  
#1 Gepost : dinsdag 9 februari 2016 12:21:39(UTC)
ArjanB


5 ponder

Lid sinds: 18-2-2015(UTC)
Berichten: 40

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
beste,

ik ga dit jaar weer in de zomer vissen op etang de brigueuil, 4 jaar geleden ben ik hier ook geweest, maar heeft iemand recentelijk ervaring op deze put?, alle tips zijn welkom

mvg Arjan

Sponsor
007ruben11  
#2 Gepost : dinsdag 9 februari 2016 20:08:58(UTC)
007ruben11


10 ponder

Lid sinds: 4-6-2014(UTC)
Berichten: 50
Man
België
Locatie: roeselare

Bedankjes: 2 keer
Hallo,

Ik heb ook geboekt voor de eerste week van juli op stek 11! Ik heb gehoord dat het goed is om met tijgernoten te vissen. Ik zou gewoon aanraden om te vissen waar je de vissen veel ziet (dit is redelijk makkelijk in de zomer om dit te weten), zeker waar je vis veel ziet springen bij een obstakel zoals bij lelies. In de zomer zullen er veel lelies staan dus zowiezo kan je daar vis verwachten. Ik hoop gewoon dat de temperaturen mee zullen vallen Blij. Vis waarmee je altijd vist en waar je vertrouwen in hebt en laat het water je zeggen wat te doen!! Ik zou op het begin niet te veel voeren en dan langzaam aan bijvoeren als je beten krijgt. Ik ben een grote fan van particels maar dit zal nog te zien zijn als je dit veel kan gebruiken met de brasem!! Voor de rest weet ik niet echt meer kwa tips, misschien jij wel nog iets voor mij? Wanneer heb jij geboekt?

Mvg,

Ruben
ArjanB  
#3 Gepost : woensdag 10 februari 2016 09:47:04(UTC)
ArjanB


5 ponder

Lid sinds: 18-2-2015(UTC)
Berichten: 40

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Hoi Ruben

Wij gaan eind Mei, begin Juni. Ook stek 11

Deze was mij 3 a 4 jaar geleden perfect bevallen. Meer dan zat ruimte, voldoende schaduw voor overdag, stekken netjes bijgehouden, maar vooral mooie vis spods. Bij ons kwamen alle vissen bij de lelies vandaan. (de inhammen tussen de lelies zeg maar).

De service is van andi en tracy perfect. ook de domijn wachter Dan is een prima kerel. Hij helpt waar nodig, komt iedere dag rond 17:00 /18:00 als je wilt, je lijnen uitvaren en heeft zat kletspraat Tong

Hij rade ook af om met partikels te vissen ivm de witvis. Eenmaal op je stek was deze moeilijk weg te krijgen volgens Dan. Hij viste ook iedere nacht aan het meer. Dit deed hij met een standaard rigje. alleen een bollie aan de hair en geen poespas was de tip van Dan. ( en een tip van iemand die er jaren vist is zeker de moeite waard)

We hebben ook enkel met boillies en popups gevist.

Hoe de situatie nu is mbt. de witvis weet ik niet. Toen moesten we de witvis en kleine karpers zakken, deze werden dan ergens anders weer uitgezet.
Ook weet ik dat er nu op stek 11 een tuinhuis bij te boeken is. hoeveel dit in de weg staat weet ik niet.

We visten toen met toasted cream hennep boillies en fish liver boillies. Beide vingen ze goed, enkel de hennep net wat beter had ik het idee.

Verder konden we geen echte diepte verschillen ontdekken, net zoals andere hotspod of trekroutes.
Ik zou strak tegen of in de inhammen van de lelievelden liggen, met een strakke slip. De vissen schieten als een dolle de velden in.


Mocht je nog vragen hebben, hoor ik ze wel.

Gr.
Legoforce  
#4 Gepost : zondag 14 februari 2016 11:26:38(UTC)
Legoforce


5 ponder

Lid sinds: 24-2-2013(UTC)
Berichten: 23

Bedankjes: 9 keer
Ben erg nieuwsgierig naar je bevindingen, heb zelf ook in de planning dit najaar eens naar dit water te gaan dus als je te zijner tijd jouw info zou willen delen zou zeer gewaardeerd worden.


Veel Succes alvast!
ArjanB  
#5 Gepost : maandag 15 februari 2016 20:26:14(UTC)
ArjanB


5 ponder

Lid sinds: 18-2-2015(UTC)
Berichten: 40

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
Zodra ik terug ben zal ik zeker mijn bevindingen hier delen.

Gr
thanks ArjanB is 1x bedankt voor deze nuttige post.
Legoforce op 15-2-2016(UTC)
Legoforce  
#6 Gepost : zondag 1 juli 2018 18:17:05(UTC)
Legoforce


5 ponder

Lid sinds: 24-2-2013(UTC)
Berichten: 23

Bedankjes: 9 keer
Eerst geschreven door: ArjanB Ga naar gequote bericht
Zodra ik terug ben zal ik zeker mijn bevindingen hier delen.

GrZit je er nog Arjand'oh! ?

Legoforce  
#7 Gepost : maandag 20 augustus 2018 00:18:36(UTC)
Legoforce


5 ponder

Lid sinds: 24-2-2013(UTC)
Berichten: 23

Bedankjes: 9 keer
swim_map.jpg

Net weer terug van een weekje High Mill Lake met 5 volwassenen en 3 kinderen waarvan 2 volwassenen en 1 kind van 17 hebben gevist vanuit de bivvy voor stek 12.We hadden stek 12+1+2 tot onze beschikking(stek 1 krijg je bij het huisje en stek 2 hadden we bijgeboekt om aan het aantal van 3 vissers te voldoen)en ons plan was om vanaf stek 12 op de linkse stek recht vooruit te vissen ,de middelste stek op het wijd en de rechtse stek naar stek 1 en 2 te varen en goed toplood te gebruiken .

Wat een visvakantie met vrienden had moeten worden is een vriendenvakantie met maar 1 vis geworden.

Het water zelf is een prachtig water qua uitstraling en heerlijk donker en rustig waardoor je je echt in de middle of nowhere waant overdag hoorde je wel het verkeer op de weg die achter het huis langs liep maar dit was niet hinderlijk.

Bij aankomst licht er keurig een ingevulde lijst met vangsten gebruikte aas en tips van de vissers op jouw stek die voor je hebben gezeten en op onze stek waren maar 3 vissen gevangen in de week voor ons en dat baarde mij al enigszins zorgen voor een water waar circa 600 karpers op moeten zitten.

Er werd ons verteld dat de week ervoor erg zwaar was geweest op het water ivm temperaturen van boven de 40 graden en het zou deze week wat milder worden maar temperaturen bleven nog boven de 30 graden de visfinder van mijn voerboot gaf soms een toplaag temperatuur aan van 27 graden.

Bij aankomst werd er niet gesproken over de 150€ borg voor het huisje wat ik vreemd vond maar bij betrekken van het huisje bleek al gauw waarom dit was,schijnbaar word er helemaal niet gecontroleerd in wat voor staat je de spullen achter laat,het bestek lag met etensresten en schimmel eraan in de lades.(Een review op de site van de carpspecialist van ene Etien die de week voor ons heeft gezeten laat niks aan duidelijkheid over)en weet wel zeker dat de vrouwen in ons gezelschap het huisje een stuk netter hebben achtergelaten dan zij het huisje kregen.In de eerste nacht vingen we gelijk een karpertje van circa 18 pond wat toch hoop schonk voor de rest van de week maar dit bleek valse hoop en wat wij ook probeerden niks hielp chodrig,ronnierig tijgernoten je aas inpakken tegen de aanwezige dwergmeerval hielp ook niet echt klotebeesten waren zo los dat ze zich zelfs vast zwommen met de rug in je chod of ronnie zodat alleen bodembeet met tijgernoot of boillie met wrap tegen de dwergmeerval overbleef.

Er zaten vissers op stek 4 die hadden ook maar 2 vissen en gingen begin de week naar huis waarna de visser op stek 9 die ook nagenoeg niks ving helemaal met zijn voerboot naar stek 4 ging varen en daarop ging vissen met snaar strakke lijnen en aangezien dit water op 90 % maar 1,5 meter diep is had ik het gevoel dat onze kant helemaal afgeblokt werd.Vooral omdat er op stek 8 op een meter water wel behoorlijk werd gevangen en op 11 een enkele vis maar op stek 4 en 12 was geen vis te zien.

Toen ik dit besprak met Andy de waterbeheerder gaf hij aan dat van afblokken geen sprake was maar later die week kwam ik erachter dat de visser op stek 9 al 12 jaar op dit water vist en tot de vaste klantenkring behoort dus weet niet als ik nu wel of niet afgeblokt werd maar in ons hele stuk zag je geen vis.

Gaandeweg de week werd mij geadviseerd om net als de visser op stek 9 zover mogelijk naar de overkant richting stek 3 en 4 te vissen en heb toen de lijnen met de voerboot uitgevaren tot circa 170 meter vanaf mijn stek maar zelfs als ik mijn hengels indraaide op 1.5 meter water zag je over de gehele afstand geen enkele reactie van een vis dus het water was gewoon zo dood als een pier.

Dit was het voor wat betreft het vissen en heb er een slecht gevoel aan overgehouden des temeer omdat de hoofdreden was om een jongen van 17 die hier in Nederland graag vist zijn eerste Frankrijk ervaring op te laten doen en ik dat niet op een mooie ervaring heb kunnen uit laten draaien wat mij echt doet balen ikzelf weet dat je op btw net zo makkelijk kunt blanken maar voor zo'n jongen is dit balen die gaat toch met een heel ander (Facebook)gevoel naar Frankrijk.

De service van Andy en Tracey is wel heel goed voor wat betreft boodschappen,vers brood etc ieder dag komen ze langs met de vraag als ze iets mee moeten nemen voor je en op Donderdag bestellen ze pizza's en komen dan ook langs alle vissers als ze ook een pizza willen bestellen.

En waar ik mij voor die tijd een beetje zorgen over maakte was dat mijn vrouw,mijn zoon(16) en de dochter(15)van mijn vrienden zich heel erg zouden vervelen deze week maar dat was helemaal niet nodig.

De wifi in het huisje en de vele tips van Tracey wat erin de buurt te doen was heeft toch voor een onvergetelijke vakantie gezorgd de niet vissers zijn naar feesten en bezienswaardigheden in de buurt geweest en vonden het allemaal een hele leuke vakantie.

Effe wennen aan de grote getale beverratten die aanwezig ware op en rond stek 12 was het wel want was dat imposant om te zien bij tijd en wijle zaten er wel 30 of meer bij elkaar in het gras en op de weg.

Denk niet dat ik hier gauw weerkom maar ben blij dat ik hier wel een keer geweest ben,mocht ik hier weer komen zou ik voor stek 8 gaan deze stek heeft deze week 25 vissen opgeleverd terwijl ze niet dieper als een meter visten en de vissers zijn ook nog een dag eerder gestopt.De reden dat hun op deze ondiepte wel goed vingen was waarschijnlijk de waterinlaat van een ondergrondse rivier aan hun zijde wat voor vers zuurstofrijk water zorgde ook de visser op stek 9 bevestigde dat stek 8 de beste stek was en de waterinlaat is denk ik ook de hoofdreden waarom de vis niet op ons gedeelte van het meer te spotten was.

Bewerkt door de gebruiker maandag 20 augustus 2018 14:57:47(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Legoforce  
#8 Gepost : maandag 20 augustus 2018 00:26:49(UTC)
Legoforce


5 ponder

Lid sinds: 24-2-2013(UTC)
Berichten: 23

Bedankjes: 9 keer
High Mill 3.JPGHigh mill 4.jpghigh mill 1.jpgHigh mill 2.jpg

Bij deze een paar foto's.
Gebruikers aanwezig in dit topic
OceanSpiders 2.0
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.