logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

2 Pagina's<12
Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
DavidT  
#21 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 21:45:07(UTC)
DavidT


40 ponder

Lid sinds: 8-2-2011(UTC)
Berichten: 1.050

Is 38 keer bedankt in 28 post(s)
Job,

Eet een geweekte aardappel en een aardappel die gekookt is.

Er is een duidelijk verschil tussen eten dat niet en wel verhit is. Geldt ook voor particles. Verhitten zet wat processen in gang.
Say hello to my little friend
tom de maat  
#22 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:01:06(UTC)
tom de maat


35 ponder

Lid sinds: 1-11-2010(UTC)
Berichten: 836

Is 1 keer bedankt in 1 post(s)
kijk dit is een goede vergelijking
leen  
#23 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:12:40(UTC)
leen


40 ponder

Lid sinds: 14-11-2010(UTC)
Berichten: 1.385
Man
Nederland

Bedankjes: 74 keer
Is 16 keer bedankt in 14 post(s)
DavidT schreef:
Job,

Eet een geweekte aardappel en een aardappel die gekookt is.

Er is een duidelijk verschil tussen eten dat niet en wel verhit is. Geldt ook voor particles. Verhitten zet wat processen in gang.


Een aardappel is niet gedroogd. De mais die bedoeld wordt is dat wel.
Zet maar eens de aardappel (een lange tijd) in het water en de (gedroogde) mais. Dan is er echt wel verschil.
Het koken van de gedroogde mais zet in dit geval het proces van opnemen van water sneller in gang.
Bij de aardappel is daar geen sprake van.

Is overigens wel een goed aas om mee te vissen natuurlijk.
Patrick Wolters  
#24 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:13:04(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
Ik zeg altijd koken al is het alleen al om elk risico voor de karper weg te nemen.
Dit zou toch zwaarder moeten wegen Job dan het feit dat jij het zo'n gedoe vindt om te koken.:-$
Mvg Patrick
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
ferenc  
#25 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:22:44(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Is het toch ook? Kook maar eens 100kg mais :-" Veel partikels moeten niet gekookt worden. Goed weken en ze zijn onschadelijk. Als ik 25kg per dag voer is koken behoorlijk wat werk.

Neemt niet weg dat koken beter is voor de attractie van het aas.
Patrick Wolters  
#26 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:36:13(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
ferenc schreef:
Is het toch ook? Kook maar eens 100kg mais :-" Veel partikels moeten niet gekookt worden. Goed weken en ze zijn onschadelijk. Als ik 25kg per dag voer is koken behoorlijk wat werk.

Neemt niet weg dat koken beter is voor de attractie van het aas.

Dan vis je er toch niet mee als het teveel moeite is.
Mvg Patrick
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
ferenc  
#27 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:40:45(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
Waarom?
Patrick Wolters  
#28 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:51:27(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
Ik vind het gewoon gewaagd om te roepen dat alleen weken volstaat.
Geloof best dat je gelijk hebt met mais maar denk wel dat je dan meerdere
dagen voor moet weken.
Daarom blijf ik bij m'n standpunt dat koken ten alle tijden beter is.
Mvg Patrick
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
sven vq  
#29 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 22:53:01(UTC)
sven vq


20 ponder

Lid sinds: 2-3-2010(UTC)
Berichten: 363

ik kook ook nog amper mijn maïs, ik laat hem gewoon een weekje staan. Van zodra het gistingsproces plaatsvindt, is da particle in ontbinding en maakt het niet meer uit of je hem kookt of niet.

Grtz
ferenc  
#30 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 23:00:40(UTC)
ferenc


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 20-9-2010(UTC)
Berichten: 521

Is 8 keer bedankt in 7 post(s)
carppassion schreef:
Ik vind het gewoon gewaagd om te roepen dat alleen weken volstaat.
Geloof best dat je gelijk hebt met mais maar denk wel dat je dan meerdere
dagen voor moet weken.
Daarom blijf ik bij m'n standpunt dat koken ten alle tijden beter is.
Mvg Patrick


Maar het volstaat. Als je het 2 dagen laat weken is het ruim voldoende. Ben ervan overtuigd dat het geen kwaad kan.

Koken is idd beter, maar het MOET niet perse bij bepaalde partikels.
Patrick Wolters  
#31 Gepost : dinsdag 22 maart 2011 23:09:28(UTC)
Patrick Wolters


35 ponder

Lid sinds: 21-6-2010(UTC)
Berichten: 917

Bedankjes: 3 keer
Is 5 keer bedankt in 4 post(s)
ferenc schreef:
carppassion schreef:
Ik vind het gewoon gewaagd om te roepen dat alleen weken volstaat.
Geloof best dat je gelijk hebt met mais maar denk wel dat je dan meerdere
dagen voor moet weken.
Daarom blijf ik bij m'n standpunt dat koken ten alle tijden beter is.
Mvg Patrick


Maar het volstaat. Als je het 2 dagen laat weken is het ruim voldoende. Ben ervan overtuigd dat het geen kwaad kan.

Koken is idd beter, maar het MOET niet perse bij bepaalde partikels.

Amen
Mag hier niet meer plaatsen dat ik mijn hengelsportartikelen het liefst in Volendam koop.
Gebruikers aanwezig in dit topic
2 Pagina's<12
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.