logo
Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Delen
Opties
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
hanzaa  
#1 Gepost : donderdag 1 april 2010 18:22:10(UTC)
hanzaa


5 ponder

Lid sinds: 6-10-2009(UTC)
Berichten: 16

ze gaan er eindelijk wat aan doen.

Zoetermeer verwijdert zieke karpers
vandaag 09:32

ZOETERMEER - De gemeente Zoetermeer gaat zieke karpers verwijderen uit de Floraplas en de vijver van het burgemeester Hoekstrapark. De vissen zijn ziek als gevolg van een virusbesmetting.

Om te voorkomen dat de ziekte zich verder verspreid, worden zoveel mogelijk zieke karpers uit het water geruimd. De besmetting doet zich alleen voor bij karpers; andere vissoorten lijken ongevoelig voor het virus.

De gemeente zegt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid, zelfs niet als de vissen gegeten worden. Een deskundig bedrijf gaat de zieke vissen volgende week vangen
als je thuis zit,dan vang je ze niet.
Sponsor
Erwin  
#2 Gepost : donderdag 1 april 2010 18:52:34(UTC)
Erwin


CarpFeeling Crew

Lid sinds: 8-1-2009(UTC)
Berichten: 7.647
Man
Nederland
Locatie: Kampen

Bedankjes: 71 keer
Is 57 keer bedankt in 52 post(s)
Ging dit niet om het koi herpes?
hanzaa  
#3 Gepost : donderdag 1 april 2010 22:10:00(UTC)
hanzaa


5 ponder

Lid sinds: 6-10-2009(UTC)
Berichten: 16

ja,klopt.

ik vraag me af waarom dit niet eerder is gedaan?
als je thuis zit,dan vang je ze niet.
steef zenden  
#4 Gepost : donderdag 1 april 2010 22:12:58(UTC)
steef zenden


50 ponder

Lid sinds: 3-11-2009(UTC)
Berichten: 2.324

ik las het al op tv-west

Bewerkt door de gebruiker vrijdag 2 april 2010 20:27:07(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...

sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!

steef zenden  
#5 Gepost : vrijdag 2 april 2010 20:28:03(UTC)
steef zenden


50 ponder

Lid sinds: 3-11-2009(UTC)
Berichten: 2.324

De Zoetermeerse Floriadeplas heeft al jaren te kampen met een flinke overpopulatie van karpers.

Ten gevolge van een virusbesmetting (KHV) zal nu tussen 6 en 8 april 2010 een groot deel van het karperbestand verwijderd worden uit de Floriadeplas en de aangrenzende sloten.

Karpervissers uit Zoetermeer zullen allemaal bekend zijn met het Floriadeterrein, waar al jarenlang vrij makkelijk op de relatief kleine karpers gevist kan worden.

De Floriadeplas is vooral ’s zomers bezaaid met vissers, die met gemak meer dan tien vissen per sessie kunnen vangen op het druk bevolkte karperwater, dat middels een flink aantal sloten in verbinding staat met een aanzienlijk stuk van Zoetermeer

Vanwege de virusbesmetting KHV (het zogenaamde Koi Herpes Virus) zal nu een groot deel van het karperbestand vernietigd worden tussen dinsdag 6 en donderdag 8 april 2010 om te voorkomen dat de ziekte zich verder zal verspreiden.

Het vermoeden bestaat dat het virus afkomstig is van gekweekte koikarpers, waarvan enkele zieke exemplaren in het water uitgezet zouden zijn. Ook de enorme overpopulatie op het water wordt als mogelijke oorzaak aangedragen.

VERNIETIGING GROOT DEEL KARPERBESTAND
Een gespecialiseerd bedrijf zal vanaf aanstaande dinsdag minstens 80% van alle zieke en besmette karpers verwijderen uit het Floriadewater, dat uit een grote plas bestaat, die verbonden is met talloze (bredere)sloten.

In eerste instantie zullen de karpers uit de verbindende sloten met behulp van elektrische schokken naar de twee grote plassen gedreven worden, waar de karpers met behulp van een tweetal boten gevangen worden met een groot net.

De geïnfecteerde karpers zullen vervolgens verdoofd worden in speciale tanks, waarbij de gezonde exemplaren weer teruggezet worden in het water.

Momenteel is het verboden om karpers rondom de Floriadeplas te vervoeren, en wordt vissers aangeraden om hun uitrusting goed te desinfecteren.

GROOTSTE KARPER
De ruimingsactie zal volgende week voor de nodige publiciteit gaan zorgen gezien het enorme karperbestand van het Floriadeterrein. Volgens een betrouwbare bron is de grootste karper die tot nu toe gevangen is op de Floriadeplas 26 pond. Het grootste deel van het bestand bestaat dan ook uit kleinere karpers.

Allicht dat er komende week een aantal flinke karpers boven water zullen komen, wanneer de netten op de kant geleegd zullen worden. Het is dan uiteraard te hopen dat deze vissen niet besmet zijn met het virus en weer netjes teruggeplaatst kunnen worden in het water.

elke karper telt, niet alleen de grote karpers tellen maar ook de kleine karpers(knolletjes)!!!! Het belangrijkste is dat je maar geniet van de dril en de vangst van de karper...

sinds mijn ongeluk heb ik een nieuwe bijnaam scar head!!!!!!

Gebruikers aanwezig in dit topic
OceanSpiders 2.0
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.