Freezers of Readymades?

Freezers of ready mades, vaak een lastige keuze. Dit omdat ze beide hun voor en nadelen hebben. De ready made heeft als grote voordeel dat ze vaak exact de juiste hardheid hebben, waardoor ze heel makkelijk te gooien zijn met zowel je werppijp als je katapult. Ook zijn deze heel lang goed te houden. je hoeft dus niet bang te zijn dat je je tas open trekt en de hele boel bedorven is. Je koopt ze vaak makkelijk in een kilo zak die linea recta in je vistas verdwijnt. De keuze uit ready mades is enorm dus je kunt zelf bepalen welke grootte, smaak en kleur je wilt hebben. Vaak zijn ze wel duurder dan het gebruik van freezer baitsFreezer baits zijn dus goedkoper dan de ready mades, maar is dat het enige voordeel? De reden dat deze boilies in de bewaard blijven is omdat ze niet beschikken over conserveringsmiddelen. Buiten de vriezer blijven ze misschien een aantal dagen goed. Nou hebben ze hier wel wat op gevonden, namelijk een droogzak. Deze droogzakken vul je met boilies en hang je in een boom. Hierdoor kan de wind door de tas blazen en zocht ervoor dat al het vocht uit de boilie verdwijnt.


Zonder vocht is de kans op schimmelen een stuk kleiner en wordt in elk geval uitgesteld. Ook zijn ze nu een stuk harder zodat ze niet splijten wanneer je ze met een werppijp naar de horizon smijt! Zorg er echter wel voor dat er geen barstjes in komen. Dit kun je voorkomen door ze af en toe te draaien als ze in de droog zak zitten. Het feit dat deze boilies niet beschikken over conserveringsmiddelen is in mijn ogen een heel groot voordeel. Alles wat in deze boilie gebruikt word is natuurlijk. Er zit niets kunstmatigs aan, dit proeft een karper ook. Je moet alleen wel over een grote vriezer beschikken en altijd pakken wat je nodig hebt. Want als je ze te lang uit de vriezer hebt kun je ze niet meer invriezen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.