Het bereiden van tarwe

Als het op aas aankomt zijn er talloze soorten die we kunnen gebruiken. Aassoorten als boilies, tijgernoten en hennep zijn veruit het populairst, maar dat wil niet zeggen dat ander aas niet werkt. Sterker nog, karper aast graag op kleine voedseldeeltjes en verschillende soorten particles kunnen daarom enorm goed werken. Een ondergeschoven kindje uit de particle range is tarwe. Deze graansoort is zeer eenvoudig te bereiden, kost geen drol en belangrijker: de karpers zijn er gek op!

TarweEen zak van 20 kg kost je rond de 8 euro

Je leest of hoort er weinig over, maar tarwe is een uitstekende aassoort voor de karpervisserij. Een zak van 20kg kost je bij de veehandel ongeveer €8,- en daarmee kan je, naargelang je voergedrag, een tijdje vooruit. Tarwe is witvisgevoelig, maar kan in korte tijd veel vis op je stek trekken. Het is daarom uitermate geschikt om instant te vissen en kleine voerstekjes aan te leggen. Ook grote voerplekken kunnen zeer goed werken en dankzij de opvallend lichte kleur zal het aas goed opvallen op de bodem. 

Deze kleine graankorrels zijn goedkoop en makkelijk te bereiden
Deze kleine graankorrels zijn goedkoop en makkelijk te bereiden

Naast de prijs plakt er nog een ontzettend groot voordeel aan deze kleine graankorrel. Tarwe hoeft namelijk alleen maar geweekt te worden zodat het zich volzuigt met water en uitzet. Het koken van tarwe kan, maar is echt niet nodig. Dat maakt het bereiden van tarwe een fluitje van een cent. Vul een halve tot 3/4 emmer met tarwe en vul hem vervolgens af met water. In nog geen 24 uur zal de tarwe zijn maximale grootte bereiken en klaar zijn om te voeren. Let er op dat je de emmer niet helemaal vult met de tarwe, want dan zal een deel van de tarwe droog komen te staan en uit de emmer gedrukt worden.

De droge en geweekte tarwe naast elkaar
De droge en geweekte tarwe naast elkaar

Het is lastig om de tarwekorrels aan een hair te rijgen, maar het is een prachtig aas om bij te voeren. Vis eens een laagstaande pop-up of single hookbait over je bedje tarwe en vergeet de tarwe in de wintermaanden ook niet te proberen ;)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.