Het voorjaar: zoute Maïs

Zout, wel of niet goed? Ik zet het graag in het voorjaar, maar niet op de manier van Steenzout. Het is 2 jaar geleden dat ik een visser aan de waterkant trof. Ik was een nieuwsgierige jongen van 16 en zijn aas wekte mijn interesse. Hij viste niet met maïs uit blik maar met eigen gekookte maïs. Hier moest ik het mijne van weten…

De visser vertelde me dat hij de maïs gekookt had met zout water. Het liefste gebruikte hij hiervoor zeezout. Het zout lost op in het water en word tijdens het koken opgenomen in de maïs. Op wateren waar alleen met boillies & zoete maïs gevist word kan dit natuurlijk een echte killer zijn. Vooral omdat er bijna niemand mee vist. Wat ik heb gemerkt toen ik het inzette, de karpers azen erop alsof ze een jaar niet gegeten hebben. Dit was wel alleen in het voorjaar. Na de paai kenden ze het spelletje wel en gingen ze de maïs negeren. Waarschijnlijk ook door de stijging van het natuurlijk voedsel in het water.


Of ze een jaar niet gegeten hadden


Nu zullen jullie wel denken. Maïs is een partikel en ontzettend brasem & witvisgevoelig. Nou kan het puur toeval zijn, maar ik heb nog geen brasem gezien op de zoute maïs, en dat op een water waar je nog geen 5 minuten met zoete maïs kan vissen zonder een brasem te vangen. Nog een voordeel is dat het goedkoop is. Een zak maïs van 25 kg kost hier bij de plaatselijke molen €13,25 en een pakje zeezout van 500 gram €1,25.

De bereiding

Je pakt de grootste pan die je hebt
Vult deze met maïs en water zodat je het goed kunt koken
Voeg zout toe (je moet het zout kunnen proeven in het water)
60 minuten goed doorkoken

Natuurlijk kun je hetzelfde doen bij tijgernoten & duivenvoer. Hier heb ik zelf geen ervaring mee. Hopelijk kan dit jullie helpen in jullie visserij.

Catch a big one

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.