Maden

Dit aasje word niet veel gebruikt, al heeft het tegenwoordig een steeds grotere opmars. Iedereen weet dat de maden veel worden gebruikt in de witvisserij, en wijkt daarom voor dit aas. Het is ook iets dat ik absoluut niet zal aanraden op wateren waar heel veel witvis rond zwemt, want dan vis binnen know time met een lege hair. Op wateren waar dit niet het geval is kan het heel dressuur door brekend werken. Een bed met van die 'krieoelende beestjes.'Er zijn ook verschillende methodes dit aas te bevestigen aan een hair. allereerst kun je een kurk balletje aan je hair bevestigen, deze lichtelijk insmeren met secondelijm om deze vervolgens vol te plakken met maden. Korda is met een betere oplossing gekomen, namelijk de maggot clip. deze clip knoop je op je hair en rijg je vol met maden. De zogenaamde maggot rig. Op deze manier krijg je een zeer attractieve bal met maden wat geen karper kan weerstaan!


Wanneer je maden gaat vervoeren, zorg er dan voor wat ze geventileerd kunnen worden, doe je dit niet dan gaan ze 'zweten.' Dat wil zeggen dat halve tas onderwater staat, bijna alle maden doodgaan en dit geeft een verschrikkelijke stank! Het best is om ze te laten rondkruipen tussen houtsnippers. Dit onttrekt ook het vocht uit hun lijfjes waardoor ze heel bewegelijk blijven.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.