Mais

Mais is misschien wel één van de oudste aas soort die er is. er wordt vandaag de dag nog uiterst succesvol mee gevist. Natuurlijk ook wel logisch. Het kost vrijwel niets (25 kilo zak kost ongeveer €10,- ) wat het mogelijk maakt er veel en vaak mee te voeren. Plus het feit dat onze vriend de karper er helemaal dol op is. En niet alleen de karper! Nou zitten we meteen op een groot nadeel van het vissen met mais. Het is erg witvis gevoelig. Natuurlijk leent mais zich er ook goed voor het alleen bij te voeren. Het opbouwen van je voerstek.Droge mais kun je vrijwel bij elke dierenzaak halen en vraagt nog wel enige voorbereiding voor je hier daadwerkelijk mee gaat vissen. Mais hoef je simpelweg even te laten 'weken' (een paar dagen is genoeg) om het vervolgens te koken. Pak hiervoor een wat ruimere emmer want na mate het langer in het water ligt zuigt het water op en word het groter. Als het water eenmaal kookt hoef je het maar ongeveer 20 minuten aan de kook te houden voor het helemaal klaar is. Gooi het dan met het kookwater en al (dus geen nieuw water) in een emmer, sluit de deksel en laat het afkoelen. Het kan lonen er na het koken nog flavours of suiker aan toe te voegen.


Ook het vissen met zoete mais in blik kan verschrikkelijk goed werken. Let wel, dit is verschrikkelijk witvis gevoelig. Vooral op putten waar alleen maar met boilies word gevist kan deze particle verrassend goed uit de hoek komen. Het heeft me zelfs 30ers opgeleverd! Wel is het aan te raden op de hair niet alleen zoete mais te doen, maar ook een stukje foam of een fake mais korrel. Dit om te voorkomen dat je tijdens je worp het mais eraf gooit of de witvis het eraf eet. Je bent er dan zeker van dat je altijd wat aan je hair hebt zitten.


gevangen op slechts 1 maiskorrel

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.