8 knoop

De 8 knoop is een van de manieren om een lus te maken in je onderlijn die fungeert als kantel/scharnierpunt. Dit kan vooral bij onderlijnen als de stiff rig een goeie uitkomst bieden omdat deze heel stug van zichzelf zijn en de mogelijkheid moeten hebben te kunnen draaien.

Dit is een knoop die vrij makkelijk is te leggen en heel goed houd. Enig nadeel is dat bij sommige coated braids deze knoop een stukje van de coating weg kan trekken waardoor het effect van de coated braid verloren gaat. Let hierop bij het uitkiezen van je braids en het maken van de knoop.

Haal de wartel door de lijn en zorg dat je voldoende lijn hebt om de knoop te leggen. Haal nou het einde van de lus (met daaraan de wartel) achter de lijn langs zoals op de foto.Dan draai je hem één slag om de lijn heen zodat hij weer eindigt aan de kant waar je begon. Je ziet dat er een lusje is ontstaan.Haal de wartel nou door de lus heen. Je ziet op de foto dat er een soort van 8 is ontstaan, als dat zo is heb je de knoop goed gelegd.Maak de knoop heel goed nat alvorens je hem aantrekt.Bij het aantrekken van de knoop is het een goed idee een tension bar te gebruiken om zo de knoop mooi strak te kunnen zetten zodat deze geen bewegingsruimte heeft wanneer er spanning op komt te staan.De 8 knoop is klaar en zoals je ziet is er een heel mooi scharnierpunt gemaakt tussen onderlijn en wartel.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.