Braid loop

De knoop is een van de zwakste schakels van je rig. Het is daarom erg belangrijk een knoop te kiezen waar je 100% zeker van bent dat deze het niet zomaar begeeft. Bovendien leent niet elke knoop zich even goed voor alle verschillende soorten materialen.

Neen bijvoorbeeld een dunne, soepele braid. Het oppervlak hiervan is vaak erg glad waardoor de kans aanwezig is dat de knoop gaat schuiven wanneer er veel druk op komt te staan. Dit kan je vissen kosten tijdens een pittige dril. Voor dunne braids maak ik daarom altijd gebruik van een braid loop. Deze super simpele knoop zet de knoop op slot waardoor deze onmogelijk kan gaan schuiven. Een hele prettige gedachte!


Stap 1

Om deze knoop te maken dien je de lijn dubbel te vouwen en door de wartel te halen. Zorg ervoor dat de lus groot genoeg is zodat je veel ruimte hebt om de knoop te leggen.


Stap 2


Zoals je kunt zien op de foto maak je een simpele platte knoop met het uiteinde van deze lus. Belangrijk is dat het ook van de lus groot genoeg is om hier de wartel doorheen te halen.


Stap 3


Haal nou de wartel door het oog van de lus. Pak de twee uiteinden van de braid, maak de lus nat met een beetje speeksel en trek de knoop langzaam en geleidelijk aan.


Stap 4


Knip nou het uiteinde af en je knoop is klaar. Simpel, compact en verschrikkelijk betrouwbaar!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.