De Albright knot

In sommige situaties ben je bijna verplicht gebruik te maken van een voorslag. Een voorslag beschermt je laatste meters tegen mossels, obstakels, stenen of andere scherpe objecten. Het zou toch erg jammer zijn als je nét die ene mooie karper verspilt doordat je lijn het begeeft. Een groot nadeel van het gebruik maken van een voorslag is de bevestiging. Doordat je gebruik moet maken van een knoop heb je toch een zwak punt op je lijn.

De albright knoop is een knoop die een dikke lijn (je voorslag) erg gemakkelijk aan een dunne lijn (je hoofdlijn) laat knopen. Dit omdat je de knoop niet met je stugge voorslag, maar met je soepel hoofdlijn maakt. Met deze knoop krijg je een compacte, betrouwbare en sterke verbinding.

Leg je hoofdlijn (oranje lijn) langs je voorslag (witte lijn)


Vouw je voorslag dubbel en haal je hoofdlijn door de lus. Zorg ervoor dat de hoofdlijn aan de achterkant uit de lus komt zoals te zien is op de foto.


Pak de lus van de voorslag en wikkel je hoofdlijn minimaal 5 keer om de lus heen


Haal nou je hoofdlijn door de lus die je gemaakt hebt met je voorslag


Pak alle lijnen vast, maak de knoop goed nat en trek hem langzaam en geleidelijk aan.


Knip de 2 losse uiteinden kort af en trek het geheel nog even goed aan. Zoals je ziet heb je een mooie compacte knoop gemaakt.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.