De Palomar knot

De palomar knot is een knoop die heel makkelijk te maken is. Ook kun je hem in een handomdraai weer uit elkaar halen. Of je nou gebruik maakt van braid, nylon of coated braid, het blijft allemaal goed vastzitten met deze knoop. Dit hem erg betrouwbaar maakt.

Wanneer je gebruik maakt van amnesia of nylon, kleeft er wel het nadeel aan dat de knoop relatief groot is.

Vouw je lijn dubbel en haal deze door het oog van bijvoorbeeld je wartel.


Maak nou een lus in je "dubbel geslagen" lijn zoals te zien is op de foto (je wartel bungelt nou in de lus).


Haal de wartel door de lus aan het uiteinde, bevochtig de lus en trek hem geleidelijk en goed aan.


Knip het uiteinde af en je palamar knot is klaar. Het is goed om het uiteinde nog even te smelten met een aansteker. Hierdoor komt er een "balletje" op het nylon. Dit voorkomt dat wanneer de knoop gaat schuiven hij blijft hangen achter het balletje. Doe dit wel voorzichtig! Zodat je je onderlijn niet kapot smelt met je aansteker.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.