De Uni-knot

Elke knoop in je lijn is een zwakke schakel, daarom moet je dit ook proberen te voorkomen. Maar soms kom je er niet onderuit. Wanneer je bijvoorbeeld op een mosselplaat of in een water met veel obstakels vist is het verstandig om een voorslag te gebruiken. Er zijn meerdere knopen om de voorslag aan je hoofdlijn te knopen, maar een gemakkelijke, betrouwbare en compacte oplossing is de uni knoop. Doordat deze knoop lekker compact is zal je tijdens een worp minder wrijving hebben. Hierdoor heb je ook minder last van knopen tijdens een krachtige worp en zul je verder kunnen werpen.

Houd de lijnen langs elkaar zoals te zien is op de foto.


Maak met de lijn een lus langs de andere lijn. Wikkel hem door het oog van de lus en dus om de andere lijn heen.


Maak de knoop nat (beetje spuug) en trek hem voorzichtig aan. De lijn zit nou vast aan de andere lijn (maar is nog wel heen en weer te schuiven).


Doe nou precies hetzelfde met je andere lijn.


Maak nou de andere knoop nat en trek deze voorzichtig aan zodat beide knopen tegenover elkaar staan.


Pak nou beide lijnen, maak het geheel nat en trek de knopen voorzichtig, maar goed aan. Op deze manier glijden de lijnen over de lijn in elkaar. Erg belangrijk blijft dat je alles goed nat houd. Dit doe je omdat de lijn anders warm wordt en dan in kan branden. Zo wordt je lijn erg kwetsbaar.


Knip de uiteinden zo knort mogelijk af zodat de knoop erg compact wordt. Je kunt de knoop nog insmeren met rig-glue zodat je zeker weet dat de knoop niet meer los kan glijden wanneer er veel spanning op komt.

Je uni-knot is nou klaar voor gebruik!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.