Een stuitje op je hoofdlijn

Wanneer je constant op dezelfde plek wilt vissen, loont het om gebruik te maken van je lijnclip. Wanneer je de juiste afstand op je lijn markeert met een stuitje is de afstand gemakkelijk terug te vinden. Zo kun je ook 's nachts je stek gemakkelijk terug vinden zodat je zeker weet dat je weer een goeie kans maakt.

Voor het maken van een stuitje is er een gemakkelijke knoop die we je nu gaan laten zien. Je hebt alleen een stukje floss of marker draad nodig. Gebruik een felle kleur zodat je het markertje gemakkelijk terug kan vinden.


Pak een stukje marker draad (of floss) van ongeveer 15 cm en hou deze langs je lijn.


Vouw je marker draad dubbel zoals aangegeven op de foto. Er ontstaat een grote lus.


Haal het uiteinde van de marker draad over je hoofdlijn door de lus


Herhaal dit, zodat je de marker draad ongeveer 5 keer om je hoofdlijn en door de lus hebt gestoken


Pak beide uiteinden van je marker draad, maak de knoop nat en trek hem langzaam maar goed aan. Zorg ervoor dat de knoop goed wordt aangetrokken zodat je stuitje niet kan gaan schuiven.


Knip beide uiteinden kort af, zodat ze nog ongeveer 1 cm uitsteken. Op deze manier kun je je stuitje gemakkelijk terug vinden.


Je stuitje is klaar. Om hem na je sessie te verwijderen van je hoofdlijn, knip je heel voorzichtig 'langs' de knoop en punnik je hem zo weg

Succes ermee

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.