Naaldknoop

Wanneer je besluit leadcore in te zetten, is het erg belangrijk ervoor te zorgen dat je na lijnbreuk alles gemakkelijk kwijt kunt raken. Wanneer je een leadcore kant en klaar koopt, zijn ze voorzien van lusjes waaraan ze vast te knopen zijn. Erg effectief, alleen het kan gestroomlijnder. Zo weet je 100% zeker dat de karper het lood meteen kwijt is.

Pak de gewenste lengte leadcore van een rolletje of knip het oog van een bestaande leadcore af.


Schuif zo'n 3 cm lood uit de mantel van je leadcore. Knip dit af en schuif de mantel terug.


Houd nu heel even een aansteker bij het uiteinde van de mantel. Hierdoor zullen de losse draden van de mantel aan elkaar smelten waardoor het niet zal rafelen.


Pak nu een dunne fleurnaald en steek deze door het soepele gedeelte. Doe dit voorzichtig zodat je de mantel niet beschadigd.


Pak met de fleurnaald je hoofdlijn en trek deze door het stukje leadcore zoals je kunt zien op de foto.


Leg nu met de lijn een bloedknoop over de mantel van de leadcore. Maak de knoop goed nat en trek hem heel langzaam maar stevig aan. Knoop het uiteinde nu kort af en je bevestiging is klaar. Een erg gestroomlijnde en betrouwbare bevestiging.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.