Pop-up lus

Veel mensen kiezen ervoor hun pop-up boilie met een lus aan het ringetje van hun rig te monteren. Dit doen ze omdat het drijfvermogen van de boilie dan langer meegaat dan wanneer je hem aan een hair monteert. Het bevestigen van een pop-up boilie aan een ringetje is een echt priegel klusje. Het is natuurlijk wel zaak dat dit goed gebeurt. Hij moet tijdens het vissen en krachtige worpen wel netjes aan de hair blijven zitten.

Voor dit klusje is er een eenvoudige en zeer betrouwbare knoop (lus) die de boilie muurvast aan je rig zet. Bij het aantrekken graaft hij zich als het ware zelfs een stukje in je boilie die hierdoor geen kant meer op kan.


1 • Soft braid
2 • Pop-up boilie
3 • D-rig
4 • Scherp schaartje


Pak je schaartje en een pop-up boilie en maak met het schaartje een klein gleufje door het midden van de boilie. Wanneer hier straks de lus doorheen loopt kan hij niet van de boilie "afrollen".


Pak nou een strikje braid van ongeveer 20 cm en haal deze door het ringetje heen.


Maak van het stukje braid een lus en haal je lijn hier minimaal 3 keer doorheen.


Leg nou je boilie in de lus en trek deze langzaam aan. Zorg ervoor dat de braid precies door de gleuf loopt.


Wanneer je de lus stevig hebt aangetrokken kun je een tweede lus leggen. Omdat je in de eerste lus de lijn meerdere malen door het oog van de lus hebt gehaald, trek je, met een tweede lus lijn alleen nog maar strakker in de boilie.


Je pop-up zit nou muurvast aan je rig en hoeft alleen nog maar de twee losse uiteinden kort af te knippen.

Succes!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.