Rapala knoop

Deze knoop wordt door de pluggen-firma Rapala aangeraden voor het bevestigen van je kunstaas aan je hoofdlijn. Je krijgt een mooie open lus, die zelfs onder stevige druk nog mooi open blijft staan waardoor je rig nog mooier kan draaien.

Bij een stiff rig is een grote lus erg belangrijk om de onderlijn bewegingsvrijheid te geven. Dit kan met een simpele 8 knoop, maar de lus die je hiermee creëert is nooit mooi rond. De lus van de rapala knoop wordt door de manier van knopen uit elkaar geduwd waardoor deze altijd mooi open blijft staan.


Maak een simpel, klein lusje aan het einde van je onderlijn materiaal.


Wanneer je gebruik wilt maken van een wartel aan je onderlijn, schuif je deze tegen de lus aan.


Haal nou het uiteinde van je onderlijn door het lusje. Let wel op, dat je de lijn voorlangs door het lusje haalt. Je lijn komt dus achterlangs uit het lusje en voorlangs gaat deze er weer in.


Draai nou het uiteinde drie keer om je onderlijn.


Pak het uiteinde vast en heel deze door het midden van de lus zoals je kunt zien op de foto.


Maak het geheel nat en hou deze tussen je duim en wijsvinger. Dit doe je om de knoop goed op zijn plek te houden. Trek het geheel nou langzaam aan. Knip het uiteinde af en brand met een aansteker een klein 'bolletje' aan het uiteinde. Zo weet je zeker dat de knoop onmogelijk weg kan glijden. Zoals je kunt zien op de foto heb je nou een prachtige open, oersterke lus.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.