Surgeon's knot

Voor de komst van coated braids, werden combi rigs gemaakt door een stugge en soepele onderlijn aan elkaar te binden. Dit was een erg zwakke schakel op de onderlijn. Een betrouwbare knoop voor dit klusje, is de surgeon's knot. Deze knoop stelt je in staat twee korte lijnen, op een compacte manier aan elkaar te verbinden.

Pak de twee lijnen die je aan elkaar wilt verbinden. Een van de twee lijnen kan niet te lang zijn. Deze moet straks namelijk door een lus getrokken worden.


Leg beide lijnen langs elkaar en trek ze strak. De lijnen dienen ongeveer 10 cm langs elkaar te lopen.


Zoals je kunt zien op de foto is het nou zaak een simpele lus te maken. De groen lijn is de korte lijn.


Pak nou de punten van de korte kant (uiteinde groene lijn) en haal deze 4 keer door de lus.


Maak de lus goed nat en trek deze langzaam en geleidelijk aan.


Trek beide lijnen nog even goed aan om de kracht van de knoop te controleren en knip beide uiteinden kort af.


Je Surgeon's knot is klaar. Wanneer je deze knoop toepast bij een combi rig is de knoop de ideale plek voor het plaatsen van je putty. Het zal door de knoop namelijk niet gaan schuiven en hecht goed op je onderlijn.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.