Whipping Knot

Onderlijnen als de chod- en stiff rig worden met de dag populairder. Deze rigs krijgen in de media veel aandacht en er wordt door veel mensen erg goed op gevangen. Het is geen 'rocket science' om deze rigs te knopen maar wanneer je gebruik maakt van kleine haken blijft het priegelen met het dikke onderlijn materiaal. Je maakt namelijk vaak gebruik van een 'D' en om dit te creëeren moet je onderlijn materiaal 3 keer door het oog van je haak. 

Neem een knotless knot. Een fantastische knoop die door iedere karpervisser wordt toegepast. Helaas is deze knoop met een dik onderlijn materiaal erg lastig. Gelukkig zijn er meerdere knopen die naar Rome leiden. Eén daarvan is de 'Whipping Knot'. Ik zal je nu uitleggen hoe je deze relatief simpele knoop kunt maken.

1

1 • Haak
2 • Onderlijnmateriaal
3 • Pulla tool

2

Pak de lengte onderlijn materiaal die je wilt hebben en steek het uiteinde door het oog van je haak zoals te zien is op bovenstaande foto. Dit doe je om het onderlijn materiaal op zijn plek te houden.

3

Maak nu een grote lus over de rug van de haak en klem deze tussen je duim en wijsvinger.

4

Pak de linker kant van de lus en draai deze om zowel de haaksteel als het gedeelte dat je door het oog van je haak hebt gestoken. Om een sterke knoop te maken doe je dit minimaal 5 keer.

6

Haal nu het uiteinde weer uit het oog van je haak en trek deze voorzichtig aan. Voor je de knoop vast trekt moet je hem even goed nat maken (beetje spuug) om er voor te zorgen dat het onderlijn materiaal niet beschadigd. 

7

Schuif de knoop naar het oog van je haak en haal de lijn weer door het oog zoals te zien is op de foto.

8

Trek met een pulla tool de knoop mooi strak en het varkentje is gewassen. Wanneer je nu een 'D' rig wilt maken kun je de hair heel gemakkelijk nogmaals door het oog van je haak halen. 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.