Balanced rig

Je haakaas weegt altijd meer dan de losse boilies die op je voerplek liggen. Dit omdat er een haak onder bungelt. Nou kun je dit gewicht compenseren met een stukje kurk. Het gebruik van kurk heeft echter meerdere voordelen. Je haakaas zal bij een zachte bodem niet zomaar wegzakken en bij een aasopname zal de boilie verder in de bek van de karper komen. Hierdoor heb je meer kans de karper daadwerkelijk te haken. Naast boilies kun je het zelfde grapje ook uithalen met tijgernoten.

1 • Je haakaas
2 • Stanleymes
3 • Boortje
4 • KurkjesPak je haakaas en het boortje en boor door het centrum van je haakaas een gat. Neem hier rustig de tijd voor en probeer zo recht mogelijk door het midden te boren. Wanneer je dit klusje te snel en/of scheef doet kan de boilie gaan scheuren.Hoe dieper je het gat maakt, hoe meer kurk je erin kwijt kunt. Het mag voor zich spreken dat dit de boilie dus lichter maakt. Ik mag hem graag helemaal tot het einde boren.Pak nou je stukje kurk en druk deze voorzichtig in het zojuist gemaakte gat. Het stukje kurk moet strak in de boilie zitten. Pak nou je stanleymes en snij het uitstekende stuk kurk zo kort mogelijk af.Gebruik voor het bevestigen van je haakaas een puntige boilienaald. Dit omdat je door het stukje kurk moet prikken. Je balanced rig is klaar! Je haakaas zal nou onderwater een stuk minder wegen waardoor je dit mooi op een zachte bodem kunt presenteren.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.