De Anti-eject Chod Rig

De chod rig is van Engeland overgewaaid naar Nederland en steeds meer mensen geven deze killer een kans. Niet verwonderlijk omdat deze rig vele voordelen biedt. Je presentatie zal altijd mooi op de bodem komen te liggen zonder dat er kans is hem in de war te gooien. Zelfs op de meest zachte of begroeide bodems kun je er zeker van zijn dat jouw aas wordt gevonden.

Een jaar geleden zag ik een variant op de chod die mij wel aansprak, namelijk de anti-eject chod. Deze variant op de chod heeft een 'D' over de hele lengte van de rig. Dit om te voorkomen dat de haak de bek verlaat wanneer een karper hem probeert uit te spugen.


1 • Fluorocarbon
2 • Choddy haak
3 • Big eye Wartel
4 • Rig ring


Om te beginner pak je een stuk fluorocarbon van ongeveer 30 cm. Haal dit van buiten naar binnen door het oog van je haak en leg een knotless knot. Zorg ervoor dat het uiteinde (wat de hair vormt) minimaal 10 cm lang is.


Het uiteinde dat het oog van de haak verlaat knoop je nu op een afstand van zo rond de 5 cm aan de wartel. Hiervoor kun je een simpele bloedknoop gebruiken.


Rijg de rig ring over het andere uiteinde en buig deze richting de wartel. Knoop de hair met een Uni-knot op de rig. Zoals je kunt zien op de foto heb je een grote lus gecreëerd waar de rig ring vrij over kan schuiven. De grootte van de hair kun je zelf bepalen door de knoop naar boven of beneden te schuiven.


Om de knopen mooi af te dekken en er zeker van te zijn dat de wartel mooi op de bodem blijft liggen kun je hier een beetje putty om kneden.


Op de foto is goed te zien wat de werking is van deze rig. Wanneer een karper zich wil ontdoen van de boilie zal deze langs de D-vorm naar beneden schuiven zonder dat de haak hem volgt. Geef hem eens een kans zou ik zeggen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.