De Bananenrig

De bananenrig is een rig die uitsluitend te gebruiken is, wanneer je vist met een pop up boilie. Door de curve die je maakt met de krimpkous wijst de haakpunt naar beneden en een zware loodhagel houd het geheel goed op de bodem. Wanneer een karper het aas opzuigt, veert de haak omhoog en "slaat" de haak in de onderlip van de karper. Het is een totaal andere presentatie waardoor op zware dressuur wateren deze rig erg succesvol kan zijn. Het is echter wel een onderlijn die relatief makkelijk in de knoop kan raken bij het ingooien, maar voor korte afstanden kan deze rig uitkomst bieden.

Zowel singel hook als op een bedje boilies ziet deze presentatie er goed uit!


1 • Haak (met een gebogen steel)
2 • Wartel (maatje 8)
3 • Loodhagel  
4 • Rvs ringetje
5 • Krimpkous
6 • Braid
7 • Pop-up boilie


Haal zo'n 40 cm braid van de spoel


Haal de braid door het oog van je haak zoals aangegeven op de foto. Zorg ervoor dat je meer dan genoeg lijn hebt om je knoop te maken. Dit omdat je de lijn straks terug moet lopen door je krimpkous.


Maak een knotless knot. Wikkel je lijn over je haaksteel tot aan ongeveer je haakpunt.


Pak het rvs ringetje en haal de lijn die bedoeld is als hair hier doorheen. Sla nou de lijn weer terug langs de rug van de haak en dan weer door het oog van je haak. Maak nou je knotless knot af. Zoals je ziet op de foto lopen er nou twee lijnen uit het het oog van je haak (van buiten naar binnen)


Pak nou zo'n 5 cm krimpkous en schuif dit over je onderlijn zodat beide lijnen eruit komen.


Hou je krimpkous boven het stoom van kokend water en vorm de curve die wilt hebben.


Zorg ervoor dat de bocht in je krimpkous er ongeveer net zo uitziet als op de foto hierboven.


Knip de teruggeslagen lijn af, bevestig hieraan je loodhagel en brand aan het einde van deze lijn een balletje zodat het lood er niet vanaf kan schuiven.


Bevestig een wartel op de gewenste afstand. Vervolgens je favoriete pop-up boilie en je de bananenrig is klaar! Op de foto hierboven kun je de agressieve houding van de haak zien en zie je al meteen dat dit meteen haakt wanneer een karper het opneemt!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.