De Chernobyl Fly

Voor zware dressuur wateren zijn we altijd weer op zoek naar iets nieuws om je target vissen aan de schubben te komen. Vaak zorgt verandering van aanpak voor leuke verassingen. Een rig waar op moeilijke wateren de laatste tijd veel mee wordt gevangen, is de chernobyl fly. De chernobyl fly is een bestaande larve die ook in de vliegviswereld vaak wordt geïmiteerd. Deze grote, opvallende larve is een lekkernij voor vele vissoorten.

Waarom onze vriend, de karper er zo dol op is? Geen idee.....ik denk dat het pure nieuwsgierigheid is. Ze kennen het niet en willen het daarom aftasten. Hoe dan ook, er zijn veel prachtige target vissen gevangen met de chernobyl fly. Geef hem eens een kans zou ik zeggen!


1 • Fluo pop-ups
2 • Onderlijn materiaal
3 • Snaggerz
4 • Elastiekjes
5 • stoppertjes
6 • wartel (maatje 8)
7 • Haak


Pak van je onderlijn materiaal de gewenste afstand. Gebruik onderlijn materiaal waar je een kantelpunt in kunt creëren. Coated braids en gewone braids werken erg goed bij deze rig.


Knoop je haak vast aan het uiteinde van je onderlijn materiaal. Omdat je geen hair hoeft te maken kun je hem met een korte knotless knot of een bloedknoop vastzetten. Wanneer je gebruik maakt van een knotless knot is het zaak de knoop even goed aan te trekken zodat deze zich goed kan vastzetten.


Schuif je Snagger over een fleurnaald met het kopje omhoog, zoals te zien is op de foto.


Rijg nou je Snagger over je onderlijn en schuif hem door tot aan je haak.


Schuif je Snagger over het oog van je haak. Dit zal wat moeilijk gaan, daarom is het goed je haak even een beetje nat te maken. Dit vergemakkelijkt het klusje. Zoals je op de foto ziet, is de snagger in het bezit van een 'oogje.' Zorg ervoor dat dit oogje op de rug van de haaksteel zit.


Pak een pop-up en rijg deze over je fleurnaald. Kijk welke maat pop-ups je gaat gebruiken. Hoe kleiner de pop-ups zijn, hoe meer ze daadwerkelijk op oogjes gaan lijken. Ik gebruik hier 15mm pop-ups.


Nu komt het oogje op de rug van de Snagger van pas. Haal hier je fleurnaald doorheen.


Haal nou je fleurnaald door de tweede pop-up.


Pak een elastiekje , haak hem in je fleurnaald, zet hem vast met een stopper en trek hem door beide boilies en de Snagger heen.


Zet de andere kant ook vast met een stopper, zodat het elastiekje aan beide kanten er niet uit kan.


Je Chernobyl Fly is klaar! Experimenteer met verschillende kleuren en formaten voor de ideale rig in jouw dressuur water.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.