De Kebab-Rig

In Karper nr.58 stond al een uitgebreid artikel (Dauwwormen Kebab, door Frank Warwick) over deze bijzondere aasaanbieding. Wormen zijn een briljant aas. Alleen het vervelende is dat er meer vissoorten rondzemmen die het briljant vinden. Met de Kebab-Rig ben je echter in de mogelijkheid om én met wormen te vissen én je maakt het geheel direct een stuk minder interessant voor andere vissoorten. Voor diegenen die de Kebab Rig nog niet kennen hieronder een voorzetje hoe je deze kunt maken.

Voor 1 Kebab-Rig zou ik minimaal 15 wormen gebruiken. Dit aantal kun je nog omhoogschroeven als de wormen wat kleiner uitvallen of als je liever met een grotere kluit vist. Ga je echter met minder wormen vissen, dan loop je het risico op meer aanbeten van bijvoorbeeld brasem. Vervolgens maak je een onderlijn met lange hair. De hair op de foto is 7cm, maar het ligt er wederom aan hoe groot de bos wormen is die je eraan wilt rijgen.

Je kunt de lengte van de hair aanpassen aan de grootte van de bos wormen


Als de wormen groot zijn kun je er voor kiezen om deze in tweeën te knippen. Als je ze doormidden knipt zullen de natuurlijke geur- en smaakstoffen van de wormen zich uiteraard ook sneller verspreiden.

Het leuke werk begint, het verknippen van de wormen!


Vervolgens rijg je de wormen aan een boilienaald. In tegenstelling tot maden laten dauwwormen zich makkelijker rijgen waardoor het sneller klaar is dan je misschien zou denken. Fris is het allemaal niet, maar je moet er wat voor over hebben zullen we maar zeggen...

Gelukkig gaat het rijgen van de wormen makkelijker dan je misschien denkt


Dan is het nog een kwestie van de wormen over de hair schuiven, stoppertje erop en je Kebab-Rig is klaar!


Het is verstandig om bij elke inworp de haak te bedekken met PVA-foam of tape. De kans is namelijk groot dat de bos zachte wormen tijdens de worp in contact komt met de haakpunt waardoor je het risico loopt dat al het mooie werk voor niks is geweest.

Bovenstaande is natuurlijk een voorbeeld hoe je een Kebab-Rig kunt maken. Je kunt de grootte van de bos naar eigen inzicht wijzigen, zolang deze maar niet te klein wordt. Ook kun je de wormen verder 'verknippen' om kleinere stukjes aan je hair te rijgen.

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.