De mini-ring-ED's-swivel rig

Zoals beloofd hebben we hier de terechte winnaar van de Rig contest. De mini-ring-ED's-swivel rig van Edwin Baaijens. Hij heeft met zijn innovatieve rig dit plekje op CarpFeeling meer dan verdiend!

Edwin:"Ik balanceer 't liefst wat partikels met een schuimpje uit op de haak, zodat geheel bijna zweeft. De haak is zwaar genoeg om altijd naar beneden te hangen en door zijn zeer soepele draaiing perfect in te haken.

Ook heeft het een positief effect bij eventueel uitspugen doordat de wartel over de haak steel schuift en de haak op een juiste manier achter zich aan sleept en kans genoeg heeft om te prikken!"


1 • longshank haak (mijn voorkeur gamakatsu nr10)
2 • hooklink (mijn voorkeur strategy effect 25lbs)
3 • krimpkous 1.6 mm lengte 1cm en 1.0 mm lengte 0.5 cm
4 • 2 x mini ringed swivel maatje 11 + 1 x swivel maatje 8
5 • elastiek ring

Gereedschap:
• vaste hand
• (mini) fleur naald
• schaartje Scherp


Knip een stuk hooklink van 20 cm af, haal de fluor carbon kern er uit en gebruik de soepele buiten mantel. Maak een lus en haal deze door de wartel oog haal de uiteinden door de lus en trek deze aan (Gebruik voor het gemak een mini fleur naaldje bij het door halen van de knopen). Die zit nu vast aan de wartel.


Haal de uit einden van de hooklink nu ,via de binnenzijde, door het oog van de haak. Je hebt nu beide uit einden nodig voor de knoop.


Trek de wartel strak tegen de haak maak met één uiteinde een lus langs de haak steel en met het andere eind wikkel je 9x om de haaksteel heen. Nu het uiteinde door de lus en de lus (het andere eind dus....) stevig en strak aan trekken.


De wartel zit nu vast aan de haak.


Neem nu een 1cm krimpkous 1.6mm en schuif dit over de haak tot over de knoop en de wartel.


Nu de tweede wartel er over en af zekeren met het kleine stukje krimpkous. Aan de ring van de hair wartel een ring elastiekje knopen en de haak is klaar om aan ieder gewenste onderlijn te knopen.


Even in kokende water om de kous te doen krimpen en iets naar binnen te buigen hoek van 45gr. is goed. Ik heb de voorkeur om het met effect van stategy af te maken en de laatste 3cm naar de haak soepel te houden door de fluor carbon kern er uit te halen.


En Klaar is de mini-ring-ED's-swivel rig! Nou succes allemaal met knopen en dat we er maar een hoop karpers mee kunnen strikken!!!!
 
En jullie weten: Des te harder des te gaat ie!!!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.