De Multi Rig

Deze rig leent zich eigenlijk alleen maar voor het gebruik van pop-ups. De Multi rig staat in Engeland vooral bekend als de Jonny Mac Rig. Dit omdat Jon Macallister (een bekende Engelse visser) deze rig heel veel heeft gebruikt en hier heel veel grote target vissen mee heeft gevangen. De bedenker van de rig heet Mike Kavannagh.

Wanneer je naar de Multi rig kijkt zie je dat deze een heel agressieve houding heeft in het water. De vorm lijkt meer op een klauw. Dit zorgt ervoor dat een vis enorm veel moeite zal hebben de haak kwijt te raken (of je aas uit te blazen).

De multi rig laat zich moeilijk in de war gooien en zal zich heel mooi presenteren boven bijvoorbeeld een wier bodem. Ook mooi aan deze onderlijn, is dat je de haak in een aantal seconden kunt vervangen. Hij zit namelijk zo op de rig dat hij er zo af te halen is. De lus van de  onderlijn zal een mooie 'D' vormen waardoor deze dezelfde eigenschappen heeft als de D-Rig. De rig heeft tot aan het loodje een heel stijf gedeelte waardoor deze altijd in deze agressieve houding zal blijven staan, zelfs wanneer hij naar de bek van de karper draait.


1 • Je favoriete pop-up
2 • Wartel (maatje 8)
3 • RVS ringetje
4 • Coated braid
5 • Haak (choddy hook)
6 • Lood hagel
7 • Tension bar


Pak zo'n 30 a 40 cm coated braid en leg een grote 8 knoop aan het uiteinde van je lijn. Zorg ervoor dat de lus ongeveer 4 cm lang is.


Bevestig je pop-up met een stukje braid aan het rvs ringetje.


Haal, zoals te zien is op de foto de lus van binnen naar buiten door het oog van de haak. Vervolgens rijg je de ring over de lus heen.


Haal nou de lus van over de rug van de haak heen. Op de foto kun je goed zien dat de lus nou een soort D vormt (als bij de d-rig)


Trek nou vanaf de 8 knoop een stukje coating van zo'n 2 cm weg. Dit fungeert  nou als scharnier punt in de rig. Achter het scharnier punt bevestig je je loodje.

de multirig is klaar


Monteer op de gewenste afstand je wartel met een 8 knoop of 3 kamer knoop en je rig is klaar!

Succes!!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.