De Reverse Combi Rig

De combi rig is ontwikkeld met als hoofddoel anti tangle. Door het stijve eerste gedeelte zal je een rig tijdens een (verre) worp bijna nooit meer in de war gooien. Een bijkomend voordeel aan dit stijve eerste gedeelte is, dat het ook een anti eject functie heeft. Een karper zal dus meer moeite hebben het aas naar buiten te werken. Het soepele gedeelte voor de haak zorgt ervoor dat je haak gemakkelijk kan draaien en dus snel vlees kan pakken. Deze voordelen maken de combi rig tot een van de meest populaire rig. Nou kun je dit hele principe natuurlijk ook omdraaien.

De reverse combi rig is een rig die soepel begint. Dit zorgt ervoor dat het eerste gedeelte van je rig mooi de contouren van de bodem kan volgen terwijl het stijve fluocarbon bij je haak dezelfde voordelen heeft als een stiff rig. Onzichtbaar voor de karpers en zal snel vlees prikken. Een dodelijke combinatie als je het mij vraagt.


1 • Soepele braid
2 • Fluocarbon
3 • Wartel(maatje 8)
4 • Haak
5 • Scherp schaartje


Pak een stukje fluocarbon van ongeveer 30 cm. Maak een klein oogje en bevestig hieraan een boilie. Op deze manier kun je heel mooi de lengte van je hair bepalen.Bevestig nou je haak op de gewenste afstand. Dit hoeft natuurlijk niet op deze manier. Ook een D-rig leent zich erg goed voor deze rig. Zorg ervoor dat je vanaf het haakoog nog minimaal 10 cm fluocarbon overhebt.


Pak nou zo'n 20 cm soepele braid en knoop deze met een Albright knot of uni knot aan de fluocarbon. Ik heb in dit voorbeeld gekozen voor de uni knot.


Maak de knoop goed nat en trek hem langzaam en voorzichtig aan. Zorg ervoor dat je minimaal 3 cm fluocarbon overhoud alvorens het soepele gedeelte begint. Op deze manier houd de rig zijn mooie draai eigenschap. Knip de uiteinden van de knoop kort af. Zo houd je de knoop compact.


Bevestig nou de wartel op de gewenste afstand met een bloedknoop.


Om je rig mooi op de bodem te houden en de knoop af te dekken kun je hem bedekken met wat putti.


Je Reversed combi rig is klaar!

Succes!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.