De standaard boilie rig

Een van de oudste en meest gebruikte rigs is toch wel de standaard boilie rig. Simpel en doeltreffend. Door het gebruik van een soepele braid kan de haak gemakkelijk draaien waardoor deze mooi in de onderlip zal prikken. Vooral op wateren waar vissen niet voorzichtig azen kan dit een van de meest succes volle rigs zijn die er is.

1 • Je favoriete haak
2 • Wartel (maatje 8)
3 • Een stukje tube
4 • Krimpkous
5 • Boilie
6 • Braid


Maak een lusje aan je braid en bevestig hieraan een boilie. Dit doe je eigenlijk meteen al aan het begin omdat je op deze manier heel goed de lengte van je hair kunt bepalen.


Knip een stukje van ongeveer 3 mm van de tube en schuif deze over je braid. Hiernaar rijg je je haak over de lijn zoals te zien is op de foto. Zorg ervoor dat je baid aan de binnenkant van je haak uit het oog komt.


Rijg het stukje tube over de haaksteel en bepaal nou de lengte van je hair.


Maak nou de haak vast met een knottless knot


Voor een betere inhaking is het goed gebruik te maken van een klein stukje krimpkous. Knip hiervan ongeveer 2 cm af en schuif dit over je knoop. Houd het boven stoom en vouw er een klein 'knikje' in. Op deze manier zal de haak heel agressief draaien en meteen prikken.


Bepaal de lengte van je onderlijn en bevestig een wartel met een bloedknoop


Je standaard boilie rig is klaar voor gebruik!

Succes ermee!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.