De Terry Hearn Rig

Deze door Terry Hearn verzonnen rig komt het best tot zijn recht wanneer hij wordt ingezet met een pop-up boilie op een harde bodem. Deze rig bestaat al een aantal jaren en heeft zich al meer dan bewezen. Je hoeft alleen al naar de hoek van de haak te kijken om te weten dat deze rig goed werkt.

De curve in de fluorcarbon zorgt voor een snelle inhaking en door de vele scharnierpunten zal de haak mooi draaien.


1 • Fluorcarbon
2 • Rig Ring
3 • Chod haak
4 • Wartel (maatje 8) en een Ring wartel (maatje 11)


Pak 20cm fluorcarbon en bevestig hieraan je haak met een knottless knot.


Haal nou je Rig Ring door het uiteinde en steek deze terug door het oog zoals te zien is op de foto. Wanneer dit wat moeilijker gaat wil het vaak helpen je fluorcarbon aan het uiteinde schuin af te knippen.


Knip het uiteinde af en brand een bolletje aan het einde. Hierdoor kan de lijn niet meer terug door het oog en heb je een sterke 'D'. Zorg dat je de rig niet beschadigt met de vlam!


Knoop nou de Ring wartel op een afstand van ongeveer 5 cm vanaf je haak met een grinner knot aan je onderlijn.


Pak ongeveer 25 cm fluorcarbon en knoop dit vast aan de andere kant van je ring wartel. Bepaal nou de lengte en bevestig aan het einde je wartel zoals je kunt zien op de foto. Hou nou je rig onder stoom om hem zo stijf mogelijk te maken. Het stukje tussen de Ring wartel en de haak kun je na het stomen in een kleine curve buigen. Op de manier zal de haak agressiever draaien en dus sneller haken. Je Terry Hearn Rig is nou klaar.

Succes!!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.